top of page

Disse skal på Liverpoolfestivalen #4

Oppdatert: 16. nov. 2020

Vi presenterer ukentlig supportere som du vil treffe på Liverpoolfestivalen i august. Denne gangen går turen til Jæren og Fredrikstad!

Flere av landets Liverpool-supportere har allerede kjøpt festivalpass. De trenger ikker å vente på at hele programmet skal være komplett eller at Yr skal melde tropevarme? De skal på festival uansett. Denne gangen gikk turen til Ræge på Jæren og til et rødt ektepar i Fredrikstad.


Merethe (46) og Tom Helge Sivertsen (51) Fredrikstad. Medlemmer i Liverbirds Fredrikstad

Hvorfor skal dere på Liverpoolfestivalen neste år?

Som de festivalglade mennesker vi er, banket hjertet ekstra raskt da vi så at det skal arrangeres egen festival for oss Liverpool-supportere.


Hva gleder man seg mest til?

Vi gleder oss stort til å møte flere nye venner i Liverpool-familien. Sammen med andre håper vi å skape vår egen Anfield stemning på Gjøvik, gjennom legendemøter, supportersanger og hyllest til laget i våre hjerter. Er vi så heldig å få oppleve en legendekamp?


Hva er årsaken til at dere ble Liverpool-supporter, når ble dere det og hvem er favorittspilleren gjennom alle tider?

Tom: Jeg ble supporter etter gruppepress i tidlig alder en gang på 70-tallet. Nå snart 50 år senere deles ennå fotball følelser sammen flere av disse vennene som fikk øynene mine opp for denne flotte klubben.

Som største spiller kommer en ikke utenom King Kenny, men vil samtidig si at de sterkeste minner nok for min del er skapt av Ian Rush.


Merethe: Jeg har alltid vært glad i fotball, men den enorme interessen for Liverpool tok for alvor av for 10 år siden, da jeg møtte mannen min.Hvilke tre Liverpool-legender vil dere aller helst møte?

Begge er enige om at vi gjerne vil møte noen av "dagens" legender, da det er enklere for unge og nye supportere. Steven Gerrard topper denne listen.


Hvordan/hvor skal dere bo under festivalen på Gjøvik?

Vi skal selvsagt bo i lavvo på festival campen.

Den euforiske stemningen og hemningsløse feiringen etter kamp kan knapt beskrives

Hva er deres beste Liverpool minne?

Tom: Mitt beste minne er "mirakelet i Istanbul". Var da innehaver av en fullsatt fotballpub og stemningen var magisk. Etter første omgang var det dessverre litt stille, kun hånlige sanger og smil fra rivaliserende supportere. Dette snudde!! Den euforiske stemningen og hemningsløse feiringen etter kamp kan knapt beskrives. Etter et vakuum av store titler var dette en etterlengtet befrielse og opptur, som alltid vil stå ekstra sterkt - som årets ligagull.

Merethe: Etter flere besøk i Liverpool har hjerte til byen og laget bare vokst seg større. Det at jeg ble ihuga Liverpool-supporter senere i livet er min favorittspiller utvilsomt Steven George Captain Fantastic Gerrard. Et av mine beste Liverpool minner henger derfor sammen med at min første kamp på Anfield, også inneholdt Steven Gerrard i lagoppstillingen.


Hvordan er det lokale supportermiljøet der du bor?

Vi begge er med i Liverbirds Fredrikstad. Tom var med på stiftelsesmøtet for 10 år siden. Dette skal selvsagt markeres senere i år. Vår Liverbirds-klubb samles til hver kamp, har flere forskjellige sosiale tilstelninger og fellestur til Liverpool har det også blitt. Liverbirds Fredrikstad har bidratt til mange gode og viktige veldedige formål i lokalmiljøet.


Les mer om festivalplass


Marlen Hognestad, 49 år, Ræge. Styremedlem i Liverbirds Jæren

Hvorfor skal du på Liverpoolfestivalen neste år?

Då eg feirte 40 års dagen så reiste eg te Anfield for fysste gong og det var magisk. Si den tid så har det kommet ett virus så ser ut te å stoppa neste års markering av 50 års dagen. Då tenkte eg at Liverpool festivalen kunne vera plassen for ei litt forsinka feiring

Reiser du alene?

Då festivalbillettene vart lagt ut for salg så tenkte eg bare at her må ein vera kjapt ute og bestilte allerede i 1. runde. Håper jo fleire eg kjenner tar turen, men tenker at her vil ein få nye venner uansett.


Hva er årsaken til at du ble Liverpool-supporter, når ble du det og hvem er din favorittspiller gjennom alle tider?

Kommer frå ein sportsglad familie så det var ikkje uventa at fotball vart favoritt. Det var ein stor helt på 70 tallet med navn Kevin Keegan som i mine øyner var heilt rå i fotball. Dette var og ein periode med mange fine resultater og trofeer for Liverpool. Valg av klubb var lett, min barndomskamerat valgte Tottenham. Har fortsatt stor glede av å sjå dei to laga spela mot hverandre.

Mitt lag vil alltid ver rødt! (Og ryktene forteller at min barndomskamerat og har gått over til rødt lag så litt påvirkning har eg nok hatt)

Etter Kevin Keegan må eg vel kunna sei at Steven Gerrard totalt sett med historie og lojalitet til klubben har vore limet i laget.Hvilke tre Liverpool-legender vil du aller helst møte?

1. Kevin Keegan

2. Steven Gerrard

3. Fernando Torres/Bobby Firmino

Hvordan/hvor skal du bo når du er på Gjøvik?

Litt usikker ennå, men har ei god venninne som bur på andre siden av Mjøsa om det trengs

Hva er ditt beste Liverpool minne?

Her må eg ta med 2 magiske minner.

Min 2. tur til Liverpool var mot Tottenham, og Liverpool vant 3-2. Eg fekk oppleva Gerrard skorte mål i sin siste sesong. Og eg fant meg ett reisefølge som lærte meg alt ein kan tenka seg i denne fantastiske byen!

Mitt andre magiske minne er Champions league finalen 2019 mot Tottenham. Her tippa eg rette lag i finalen (før semifinalane) og rett resultat. Ein magiske kveld med Liverbirds Jæren!


Hvordan er det lokale supportermiljøet der du bor?

Flott miljø på Bryne der klubben i år har åpnet opp i egne lokaler i sentrum, plassen heter Trent’s Corner og er kun for medlemmene.


Covid 19 oppdatering: Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022. Les mer om festivalpass!151 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page