top of page

Fra Vadsø til Gjøvik!

Jan-tore Järvi i Vadsø får lang reisevei når han skal komme seg til Liverpoolfestivalen i år. Tar han snarveien via Finland og Sverige så blir det ca 190 mil, omtrent like langt som det er fra festivalområdet på Gjøvik til Anfield Road.

Vadsø!
Vadsø! Foto: Samfoto

Vadsø kommune ligger ved Varangerfjorden i den østlige delen av Finnmark, omtrent midt på strekningen Nasjonal turistveg Varanger (E75), som fortsetter østover til Vardø og Hamningberg i Båtsfjord kommune. Det bor ca 6 100 innbyggere her og Vadsø er fylkeshovedstad i Finnmark. Området er kjent for sin vakre og særegne natur. Turmuligheter er rett utenfor stuedøra, og byen utenfor verandadøra. Nå har Jan-Tore sikret seg festivalpass til Liverpoolfestivalen for tredje gang og tar den lange turen til Gjøvik!Jan-tore på Anfield i 2019! Foto: Privat
Jan-tore på Anfield i 2019! Foto: Privat

Bestefar valgte lag!

Jan-tore er en ivrig laksefisker og mener Vadsø er verdens beste sted, med nærhet til naturen og følelse av frihet. Neste sommer forlater han Vadsø for å bruke noen dager sørpå sammen med andre ivrige Liverpool-supportere.


Mr. Järvi er selvfølgelig medlem i Liverbirds Vadsø, en fin gjeng som samles til kamp på Baja. Er du i Vadsø på kampdag så anbefaler vi deg så absolutt å ta turen innom.


Jan-Tore har vært Liverpool-supporter siden 1978 og det er egentlig noen andres fortjeneste. fortjeneste. 7 åringen så tippekamp sammen med bestefar og fikk klar beskjed om at det var Liverpool han måtte holde med. Dermed ble det slik!


Det er langt fra Vadsø til Liverpool og i år planlegger Jan-Tore og en kamerat å fly sørover og deretter finne togsporene til Gjøvik. Flere av supporterne i Vadsø er i tenkeboksen på om de også skal slenge seg med.Tredje året på Liverpoolfestivalen!

Jan-Tore tar turen for tredje gang i år og har dermed vært på alle festivalene. Når vi lurer på hva det er som gjør at han vender tilbake? - Jeg har storkost meg tidligere, fra vorspielet på PT`s til nachspielet på samme plass, og alt som har skjedd i mellom. Jeg tror det blir noen fine dager i år også, med likesinnede. Gleder meg også til å bli kjent med enda flere mennesker i den store Liverpool familien!


Det var god stemning under Liverpoolfestivalen 2022  Foto: Jonny Isaksen
Det var god stemning under Liverpoolfestivalen 2022 Foto: Jonny Isaksen

Hvor er Gjøvik?

Vi mener jo selvfølgelig at Gjøvik er verdens navle og at alle vet hvor denne perlen av en by er. Samtidig må vi innse at det ikke er helt slik. Den enkleste måten å komme til Gjøvik på hvis du kommer fra nord er å ta tog til Lillehammer og deretter buss til Gjøvik. Det går buss ca hver halvtime. Bussen går til skyss-stasjonen på Gjøvik som er ca 5 minutter fra festivalområdet. Et godt tips er også å svømme via Mjøsa ca 4 mil og deretter svømme inn i gjestehavna på Gjøvik. Gjør du det så møter vi deg der med håndkle og to pils!


Fra sør kan du kose deg på tog eller ta bilen langs FV33 og nyte utsikten over Mjøsa. Tør du å kjøre gjennom Hadeland så er også RV4 et godt alternativ. Kommer du via Gardermoen så er det enkleste faktisk å ta et tog til Moelv og deretter buss til Gjøvik. Oppsummert, alle veier fører til Gjøvik!
 

TIPS OSS

Har du tips om noe eller noen vi bør skrive om så send en mail til jaran@liverpoolgjovik.no eller chat med oss!

 

389 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page