top of page

Kontrollfreak med tårer i øyekroken!

Einar Skare ble festivalsjef fordi noen måtte holde styr på enkelte av de andre supporterne som ble med på laget!


Festivalsjefen, Einar Skare  Foto: Jonny Isaksen
Festivalsjefen, Einar Skare Foto: Jonny Isaksen

Brann og Liverpool!

Einar Skare har vært festivalsjef fra det hele startet og som alle andre som jobber med Liverpoolfestistivalen er han ihuga Liverpool supporter. Supporterskaper startet tilbake i 1972 og han har sin søster å takke for det. Hun giftet seg med en bergenser som var Liverpool supporter. Til jul så vanket det både Brann-bag og Liverpooldrakt, dermed var det gjort. Begge lagene følges fortsatt tett og Liverpool tettest.


Som så mange som fulgte Liverpool fra første halvdel av 70 tallet så var det Kevin Keegan som var favorittspilleren og det store idolet. - Det er ingen over, ingen ved siden forteller Einar. Han var en ordentlig popstjerne med fotballkvaliteter i verdensklassenivå og tøff på håret. Jeg hadde tilsvarende sveis da jeg begynte i 1. klasse husker jeg, fotballskillsene var det litt verre med.


Einar har vært med rundt Liverpoolfestivalen fra den spede start, men hva var det som gjorde at han ble med? - Jeg ble med Liverpoolfestivalen rett og slett fordi jeg satt i styret i Liverpoolsupportere Gjøvik og Jaran gnålte om denna festival ideen sin i tide og utide. En sen kveld ved bardisken på den lokale Liverpoolpuben, Hemat, var vi en fin liten gjeng som ble enige om å gå for det. Er veldig fornøyd med den avgjørelsen selv om den ble tatt med litt høy promille.


Og hva betyr det egentlig å være festivalsjef? - Jeg er fortsatt ikke helt komfortabel med denne festivalsjef tittelen. For meg er det Jaran som er primus motor, ansiktet vårt utad, mens jeg prøver å samle noe tråder rundt ham, av og til plukke dem opp også. Som festivalsjel har jeg det overordnede ansvaret for avtaler, bevillinger og tillatelser, søknader og HMS – arbeidet vårt. Selvsagt i tett samarbeid med alle de andre teamlederene våre. Lovverket krever at noen er formell leder, jeg har som sagt en bakgrunn fra kultur, event – og arrangementsbransjen og visste hva som skal til av slikt og stilte meg derfor til disposisjon, faktisk litt motvillig. Men det er veldig morsomt, definitivt!


Einar (t.h.) sammen med Jaran Pedersen. En av Einars viktigste jobber er faktisk å samle opp noen av trådene etter fyren til venstre.  Foto: oa.no
Einar (t.h.) sammen med Jaran Pedersen. En av Einars viktigste jobber er faktisk å samle opp noen av trådene etter fyren til venstre. Foto: oa.no

Kontrollfreak!

Hva er dine oppgaver under festivalen? - I tillegg til tittelen festivalsjef er jeg ansvarlig for mat og drikke under festivalen. Det betyr at jeg organiserer barer, inngår avtaler med underleverandører og sørger for at de flotte frivillige som Kine (frivilligsjefen) gir meg vet hva de skal gjøre. Om du ønsker å møte blide folk er baren et fantastisk sted å være. Alle skal innom der, forhåpentligvis opp til flere ganger, og jeg og folka mine kan servere dem noe de har lyst på, med et stort smilHva opplever du som mest utfordrende med å arrangere en slik festival? - Jeg er jo en kontrollfreak og da er jo det mest utfordrende å forholde seg til alt man egentlig ikke har kontroll over. Det er alltid masse X -er i slike arrangementer, «Blir været bra, når er seriestarten, går logistikken i hop, er supporterne fornøyd med programmet»......Altså litt for mye man bare må kneppe henda og be om at skal gå bra. Da det er sagt; i år er vi veldig på track, jeg mener vi har stålkontroll.Og hva har vært det mest krevende under forberedelsene til Liverpoolfestivalen 2024? - Det er ingen hemmelighet at det har vært en krevende reise å etablere en helt ny festival. Det tar noen år før ting setter seg, det er mange investeringer som skal gjøres og budskap bruker ofte lengre tid på å spre seg enn det man tror. I forkant av årets festival måtte vi aksjonærer spytte inn kapital for å sikre fremtiden til festivalen, det ser vi nå var et lurt grep. Med flere billetter solgt enn noensinne før på samme tidspunkt, god kostnadskontroll og stor entusiasme internt og eksternt var det en veldig god avgjørelse.


Minner fra Liverpoolfestivalen 2022. Været var strålende og folk koste seg!  Foto: Einar Skare
Minner fra Liverpoolfestivalen 2022. Været var strålende og folk koste seg! Foto: Einar Skare

Er ingen linselus

Hvem gleder du deg mest til å møte under LF24? - Jeg har aldri vært noe linselus, utover embedets medfør, så du ser ikke meg først i selfie-køen, selv ikke de gangene jeg virkelig kunne tenkt meg et bilde sammen med noen. Jeg har alltid vært musikkinteressert og Karpe, i tillegg til de fleste store norske artistene, har spilt på studenthusene jeg er leder for i det sivile liv, men ikke en gang Magdi og Chiraq fikk jeg mannet meg opp til å spørre om ett bilde sammen med. På tross av at jeg jobbet i kulturbransjen i mange år har jeg knapt nok ett eneste bilde av meg selv med artistene jeg har booket eller laget arrangementer for. Men jeg gleder meg veldig til å møte alle de fine gjestene, alle medsupporterene mine, som kommer til Gjøvik. Jeg blir tårevåt bare av å tenke på det faktisk. Så mange fine folk!Hvorfor arrangerer man en slik festival på Gjøvik og hvorfor bør folk ta turen? - Rett og slett fordi vi holder til her. Det var vi som hadde ideen, gutsen og gjengen som skulle til. Og selvsagt er Gjøvik norges ubestridte navle. Liverpoolfestivalen 2024 blir et et fantastisk sted å være, et sted hvor du møter andre supportere, og blir en del av et felleskap som er ganske så unikt.

Jeg blir tårevåt bare av å tenke på det faktisk.

Hva gleder du deg mest til under festivalen? - Etter hvert som årene går blir jeg mer og mer fascinert over dette felleskapet vårt. Jeg tror rett og slett at vi i dag, i hvert fall i blant Liverpoool supportere som jeg kjenner til, at vi er en av få arenaer hvor status, klasse, økonomi, politisk ståsted, legning eller etnisitet ikke betyr noe som helst. Vi er ett Liverpool uansett og jeg opplever dette felleskapet som genuint og ekstremt inkluderende. Det syns jeg er helt rått faktisk. Derfor gleder jeg meg mest til få møte masse fine folk, mange av dem for tredje år på rad. Og ikke minst, få være med på å skape denne opplevelsen sammen med de fine folka i festival gjengen vår. 

Om Liverpoolfestivalen

Liverpoolfestivalen blir laget av lokale supportere fra Gjøvik og Toten området gjennom selskapet Aldri Alene AS. Det er 10 eiere og fellesnevneren er at alle er Liverpool-supportere. Formålet er å etablere og utvikle Liverpoolfestivalen til en årlig begivenhet som skal samle supportere fra hele Skandinavia, på Gjøvik.


Pr/Info/presse: Jaran Pedersen  jaran@liverpoolgjovik.no
255 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page