top of page
Legendene 
Dette er legendene du vil møte under Liverpoolfestivalen 2024. De vil delta på meet and greets men bli ikke overrasket om en eller flere av dem slenger seg ned på samme bord som deg for å ta en øl og en prat!  Flere navn kommer!

JAN MØLBY

JAN MØLBY.png

Mølby er dansken fra Kolding som hentet 3 ligamesterskap gjennom sine 12 år i Liverpool FC. Han var midtbane eleganten som styrte det aller meste som skjedde på banen. Han var også regnet som den aller sikreste fra straffesparkmerket og scoret hele 42 mål og bommet på kun 3 fra 11 meteren.

Han debuterte på det danske A -landslaget som 19 åring og fikk 33 landskamper hvor høydepunktet var semifinalen i EM 1984 hvor Danmark røk for Spania etter straffesparkkonkurranse. Dansken kom fra Ajax til Liverpool i 1982 og hadde da både liga- og cupmesterskap med seg fra Nederland.

 

Vi gleder oss til å få denne fantastisk hyggelige fyren til Gjøvik og vi gleder oss til han skal dele de gode historiene fra et langt fotball-liv i rødt!

VEGARD HEGGEM

image.png

Vegard Heggem ble den første signeringen (og eneste) signeringen Liverpool gjorde under perioden da Evans og Houllier var felles managere i 1998. Historien om Vegard er historien om en spiller som umiddelbart ble en suksess men som etter bare to sesonger måtte tilbringe mer og mer tid sammen med klubbens fysioterapeut.

 

Han var en lynrask spiller som vanligvis ble brukt på høyresiden, som regel som back men også som midbanespiller. På mange måter var Vegard en av de første "moderne" backene, en back som svært gjerne tok de offensive løpene og han kunne også notere seg for noen lekre mål.

Vegard debuterte for Liverpool 16. august 1998 og spilte 36 kamper i sin første sesong og fikk godskrevet to mål. Allerede sesongen etter startet skadeproblemene som skulle følge han til han i 2003 valgte å legge opp som fotballspiller. Heggem spilte totalt 65 kamper for Liverpool og kunne notere seg for 3 mål.

GLENN HYSÈN

glenn_edited.jpg

Hysén startet sin karriere på senornivå i IFK Göteborg og etablerte seg raskt som en tøff forsvarsspiller. I 1983 ble han kåret til årets fotballspiller i Sverige og ble også tatt ut på landslaget. Etter opphold i både PSV Eindhoven og Fiorentina ble det engelsk fotball på Hysèn  En stund så det ut til at han skulle gå til Manchester United, men Liverpool viste interesse og Hysén foretrakk Anfield fremfor Old Trafford. Ved siden av veteranen Alan Hansen og unggutten Gary Ablett i Hansens skadeperiode var Hysén en viktig del av Liverpool da de vant ligagullet i 1990, et ligagull som det tok 30 år å gjenta.

 

Glenn var kaptein for Sverige under VM i Italia i 1990 og kan bokføre 68 kamper i gult og blått. Hos Liverpool ble det 82 kamper og han da Kenny Dalglish trakk seg som manager og Graeme Souness tok over fikk han lite spilletid, og i 1992 dro han tilbake til Sverige for å avslutte karrieren i GAIS.

 

Vi gleder oss til Glenn tar turen over fra nabolandet og kan love at dette er en svenske med godt humør og gode historier på lager

bottom of page