top of page

David "Supersub" Fairclough kommer!

Oppdatert: 6. jan. 2021

Mange av oss minnes med glede rødtoppen som kom fra eget juniorsystem og som snart fikk kallenavnet Supersub. Under Liverpoolfestivalen er han en av legendene du skal få bli bedre kjent med!

David Fairclough   Foto: Getty images
David Fairclough Foto: Getty images

63 åringen David Fairclough er født og oppvokst i Liverpool og spilte seg via klubbens U18 lag inn i A-stallen. Spissen debuterte i 1975 og kunne notere seg for for 7 mål på 14 kamper, i en sesong som la grunnlaget for kallenavnet Supersub, i 9 av kampene kom han inn som reserve. Det hører også med til historien at klubben vant både serien og UEFA cupen den sesongen.


Les om festivalpass


Da Fairclough debuterte i 1975 så var det på et lag med store profiler som Ray Clemence (RIP) Phil Neal, John Toshack, Ian Callaghan, Terry McDermott og Kevin Keegan for å nevne noen. Og gjennom årene i rødt skulle han også spille sammen med andre store profiler og legender som var med og farget England og Europa rødt!

Legendarisk scoring i Europa cupen

I 1977 kom kanskje Faircloughs mest berømte mål da Liverpool måtte score to mål mot St. Etienne i Europacupen for å gå videre. 20 minutter før slutt kom Fairclough inn på banen, og etter seks minutter satte han ballen i mål foran «The Kop». TV-kommentatoren Gerald Sinstadt utbrøt: «Supersub strikes again».Mr. Fairclough fikk en lang og innholdsrik karriere i rød drakt og kunne innkassere hele 19 gromme trofeer underveis. Han spilte 153 kamper for klubben og scoret 55 mål. 68 av kampene startet fra benken og sett opp mot antall scoringer så er det imponerende og kvalifiserer så absolutt til kallenavnet Supersub.For alle oss som fulgte klubben på 70 og begynnelsen av 80-tallet så vil alltid David ha en høy stjerne. Han var en del av fotball Englands flaggskip frem til 1983. Etter Liverpool så ble det fotball i Canada, Sveits og Belgia før han vendte nesen hjem til de britiske øyer. Her spilte han for Norwich City, Oldham Athletic og Tranmere Rovers før karrierne ble avsluttet hos Wigan Athletic i 1991.


Du vil møte David flere steder underveis i festivalen og det er gode sjanser for at du kan bli svært godt kjent med denne utrolig hyggelige karen som gleder seg til å ta turen til Gjøvik neste år.


Det kommer flere Liverpool-legender til festivalen!

Vi vil utover vinteren presentere flere Liverpool-legender som vil bli en del av festivalen. Festivalpasset ditt vil inkludere muligheten for meet and greet og andre aktiviteter sammen med disse. Du vil svært sannsynligvis også treffe på disse karene i serveringsområdene og på festivalområdet gjennom helgen også.


Covid 19 oppdatering: Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022


175 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page