top of page

Disse skal på Liverpoolfestivalen #1

Oppdatert: 13. nov. 2020

Liverpool familien er stor og landet er langstrakt. I august neste år skal folk fra hele landet treffes på Gjøvik og vi har tatt en liten prat med noen av supporterne som har ryddet plass i kalenderen og kjøpt festivalpass!

Fremover mot festivalen skal vi bli litt bedre kjent med flere av de som skal utgjøre selve festivalen, nemlig supporterne! Denne gangen har vi funnet supportere langt mot nord, en i vest og en i sør.Vi starter med å følge E6 ca 183 mil nordover fra Gjøvik til Lakselv. Deretter legger vi turen sørover igjen og svinger mot vest, 210 mil langs E6 så er vi i Ågotnes, Så bærer det videre sørover og vi følger kysten i ca 40 mil inntil vi ser skiltene som forteller oss at vi er i Lyngdal. For ordens skyld, da er det bare 50 mil langs veien å komme seg tilbake til Gjøvik!


Jomar Thomassen, Lakselv

Hvorfor skal du på Liverpoolfestivalen neste år? Jeg elsker å reise og dette blir en fin mulighet til å besøke en ny by samt møte en drøss likesinnede røde.

Reiser du alene? Ja, reiser pr. nå alene men håper å få med meg flere kompiser. Hva gleder du deg mest til? Skandinavias største festival for Liverpool-supportere borger for en skikkelig fest ved Mjøsas bredd. Dette kan man ikke gå glipp av. Hva er årsaken til at du ble Liverpool-supporter, når ble du det og hvem er din favorittspiller gjennom alle tider? Årsaken er FA cup finalen i -74 der Liverpool slo Newcastle 3-0. Jeg bruker å si at Liverpool valgte meg ved å spille så bra. Favorittspilleren er selvfølgelig Kenny Dalglish Hvilke tre Liverpool-legender vil du aller helst møte? Kenny Dalglish, Alan Hansen og Steven Gerrard Hvor skal du bo når du er på Gjøvik? Quality Strand hotel Hva er ditt beste Liverpool minne? Miraklet i Istanbul er jo et av de men et annet er kanskje enda bedre. 3-3 kampen mot Manchester U. i -94 der vi lå under 0-3 etter 23 minutter og var i ferd med å bli ydmyket av erkefienden. Dette var min og en kompis sin første kamp på Anfield og vi hadde i endel år snakka om at vi må på The Kop mens det ennå var ståtribune. Glemmer aldri den følelsen på da Neil Ruddock skalla inn 3-3 målet etter innlegg fra Stig Inge Bjørnebye. Jeg kom til meg selv 15 meter lengere nede på tribunen. Er usikker på om "Razor" Ruddock noensinne ble den samme igjen etter smellen han fikk i hodeduellen ved utligningsmålet, haha.

Er du medlem av en lokal Liverbirdsklubb? Vi har ikke en offisiell lokal Liverbirdsklubb i Lakselv men er selvsagt medlem av Liverpool FC Supporters Club Norway og Liverpool Football Club. Hvordan er det lokale supportermiljøet der du bor? Supportermiljøet er rimelig bra og vi møtes på den lokale puben Bar Børson.


Tone Iversen, 29+ år. Ågotnes - medlem av Liverbirds Bergen

Hvorfor skal du på Liverpoolfestivalen neste år?

Dette hørtes utrolig gøy ut, liker festivaler. Masse god musikk og masse hyggelige mennesker og når dette hovedsakelig er liverpool elskere må det bli bra. YNWA


Reiser du alene?

Jeg reiser sammen med Elin Hansen som er min beste venninne, ei jeg har kjent siden barndommen.


Hva gleder du deg mest til?

Treffe masse liverpool supportere fra hele landet, veldig spent på hele opplegget.


Hva er årsaken til at du ble Liverpool-supporter, når ble du det og hvem er din favorittspiller gjennom alle tider?

Har alltid likt fotball, spesielt engelsk. Ble først helfan av Liverpool for 5 år siden. Favorittspillerne nå er i hvert fall Milner, Van Dijk, og Salah


Hvilke Liverpool-legender vil du aller helst møte?

Kevin Keegan, Steven Gerrard


Hvor skal du bo når du er på Gjøvik?

Vi skal bo på Gjøvik Hovdetun (Festivalcampen)


Hva er ditt beste Liverpool minne?

Det er mange, men skal jeg nevne et må det bli den dagen vi visste vi kom til å vinne .Og selvfølgelig den kampen vi fikk pokalen.


Hvordan er det lokale supportermiljøet der du bor?

Miljøet er helt supert, kjempesosialt og inkluderende. Der er alltid treff på hver eneste kamp. Litt vanskelig for mange når det er kamp i hverdagen, men det tar vi igjen i helgene.


Ronny Fredriksen, 48 år. Lyngdal - medlem av Liverbirds Lyngdal

Hvorfor skal du på Liverpoolfestivalen neste år?

Når jeg så at dere la ut «reklamen» for Liverpool festivalen 2021 så visste jeg med en gang at her må jeg reise! Fra dag 1 så har dette virket å være et arrangement som oser av LFC ånden, så dette bare måtte jeg melde meg på! Ser ut til å være kvalitet fra A til Å, så dette sammen med det å kunne være sammen med likesinnede må jo bare bli bra.


Reiser du alene?

Nei dette blir en far/sønn tur, så tar med meg minstemann (jaja han er jo 18 når vi kommer opp) på denne turen. Jeg la ut en link til Liverpool festivalen i vår lokale Liverbirds klubb, og fikk raskt til svar at det er flere sambygdinger som tar turen oppover. Så dette blir en sosial og flott tur sammen med både klubb og sønn. Jesper (min sønn) var en av de som brukte en stor del av konfirmasjonspengene sine for å kjøpe billett til champions leuge semifinale returoppgjøret Liverpool – Barcelona i 2019! Etter «grusingen» på bortebane så var det mange som flirte godt av han, men det viste seg jo å bli de best investerte pengene han noen gang kommer til å bruke hehe. Så nå tenkte jeg at vi skulle få en magisk Liverpool opplevelse sammen igjen, og da tenker jeg at Liverpool festivalen på Gjøvik kan gi oss dette!

1 500 ihuga Nordmenn med samme lidenskapen er nok det jeg gleder meg mest til!

Hva gleder du deg mest til?

Å det er så mangt! For de som har vært så heldige å få besøke byen Liverpool så vet de hvor hjertelig man blir tatt imot av Scouserne! Det er et samhold og en lojalitet som vanskelig kan beskrives med ord, og det å kunne treffe 1 500 ihuga Nordmenn med samme lidenskapen er nok det jeg gleder meg mest til! Det å kunne få gjøre dette sammen med sin sønn, og det å få oppleve hele festivalen med alle innslagene vil nok gjøre dette til årets begivenhet for oss begge to.

Hva er årsaken til at du ble Liverpool-supporter, når ble du det og hvem er din favorittspiller gjennom alle tider?

Jeg er født tidlig på 70 tallet og ble tidlig bortskjemt med tanke på både store spillere og pokaler. Det med at det ble akkurat Liverpool har nok en god venn av meg (Karl Bjørnar Ballestad) en god del av æren for! Og takk å lov for det Karl Bjørnar! Vi spilte jo fotball fra morgen til kveld, og en dag så kom han bort å ga meg en Liverpool drakt som han skulle bytte ut. Jeg husker denne stunden som om den var i går (selv om det er 40 år siden hehe), og jeg bar denne skjorten som den stolteste gutten i hele Lyngdal. Som sagt så var det mange store spillere som jeg fikk gleden av å følge, men som så mange andre så var det Kenny Dalglish som la seg hjertet nærmest, og der ligger han fortsatt den dag i dag!! Ikke bare for den spilleren han var, men også som et medmenneske i en tragisk tid etter Hillsborough tragedien i 89! Du verden for en spiller, for en manager og for et medmenneske!!

Hvilke tre Liverpool-legender vil du aller helst møte?

Jeg har vel allerede avslørt han ene, og det å plukke ut andre med så mange kandidater kan være litt vanskelig! Men vil ta David Fairclough som en av de! David traff jeg under The Liverpool Way Soccer Camp 2009 her i Lyngdal hvor han var instruktør for min datter Martine sin gruppe. Jeg ble godt kjent med David under denne helgen, og når han returnerte til Lyngdal året etterpå så endte Martine nok en gang på gruppen hans. Vi fikk da beskjed om å kontakte han når vi kom på besøk neste gang, og vi tok han på kornet så fort vi kom over igjen! Den gangen så var vi 4 familier som skulle på tur, og i forkant så kontaktet jeg David for å høre om han ville være med å spise middag med oss. Noen han takket ja til med en eneste gang.

Jeg sa ingenting til resten av reisefølge, og den ene kvelden så bestilte vi plass vedThe Boot room resturant på Anfield. LFC TV rullet over skjermen og barna gjenkjente straks David og synes det var veldig stas pga de hadde truffet han før. David forsvant av skjermen, og ikke lenge etterpå så dukket han opp i restauranten! Det var mange lange blikk, og reisefølge vårt så litt målløse ut når han trasket bort til bordet vårt og hilste på alle sammen. Han satt seg ned og koste seg med en middag mens praten gikk om løst og fast! At en spiller av hans kaliber tar seg tiden til å gjøre en sånn gest synes jeg bare er helt fantastisk, og det er en av grunnene til at jeg håper jeg kan treffe David på Gjøvik.

Nr 3 må blir Steven Gerrard. Jeg var jo «voksen» når Steven gjorde sin entre på Anfield når han erstattet vår egen Vegard Heggem i November 98. Det å se han vokse som spiller og leder er noe jeg aldri vil glemme, og han vil for meg alltid være en av de store! En av de verste dagene i mitt liv var da jeg åpnet VG og så overskriften om at Gerrard var på vei til Chelsea. Jeg måtte sette meg rett ned og trodde ikke mine egne øyne. Det var som å miste en av sine nærmeste, og kjente på følelser jeg ikke kan beskrive. Når han gjorde helomvending og ble værende så kom samme følelsene igjen bare med motsatt effekt. Nei så for meg er og blir Gerrard en av de aller største.


Hvordan/hvor skal du bo når du er på Gjøvik?

Jeg har booket plass ved Gjøvik Vandrehjem Hovdetun, og regner med at området vil yre av røde glade supportere. Et billig og greit alternativ som ser ut til å være midt i blinken for far og sønn


Hva er ditt beste Liverpool minne?

Igjen så er det et lass å ta av hehe. Men klart at klassikeren i Istanbul satt som det store høydepunktet lenge! Men å få oppleve live at Liverpool gruser Barcelona 4-0 med et helt umulig utgangspunkt føyer seg inn i rekken som et av livets absolutte høydepunkter! Makan til lurveleven har jeg aldri hørt, og jeg hadde problemer med å kommunisere med min egen sønn som sto rett ved siden av meg! Den troen som var i byen i forkant av denne kampen var bare helt fantastisk! Jeg traff ikke en eneste en som ikke trodde at dette skulle gå, og trykket det var på Hotell TIA før kamp var helt villt!!!! Vi hadde «svindyre» plasser med all inclusive, men etter kamp så var det ikke en eneste supporter som stoppet opp for å nyte godene hehe. Alle skulle ut, alle skulle feire og alle var i ekstase. Det var så deilig å triumfere utenfor Barcelona hotellet den natten, og når vi våknet opp «dagen derpå» så var det neste som om alt var en drøm! Måtte rett avgåde for å kjøpe aviser og bare nyte dette en gang til. Nei så det å få oppleve dette sammen med sin egen sønn vil for evig og alltid stå som et høydepunkt.

Og så må jeg jo få nevne at det var en rimelig stolt far som fikk servert en 1/2l av sin egen datter (Martine) på Hotell Tia før kamp!! Da gikk det en liten tåre nedover kinnet hehe. Hun har valgt å legge sine studier til byen (og er selvfølgelig blodrød), så dette gjør livet lettere for han far.


Er du medlem av en lokal Liverbirdsklubb?

Ja jeg er medlem av Liverbirds Lyngdal som ble etablert for kun noen få år siden.

Hvordan er det lokale supportermiljøet der du bor?

LFC står sterkt her nede på Sørlandet sammen med et par andre klubber. Men når alt kommer til alt så er LFC storebrødre her også. Fat Tire (vår lokale pub), er basen for Liverbirds Lyngdal, og her er det noen trofaste gjester som overværer kampene i fellesskap.
479 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page