top of page

Jeg blir helt blåst av banen!

Jeg burde jo ikke bli overrasket lenger men jeg blir likevel helt blåst av banen over dedikasjonen, varmen og kjærligheten jeg møter over alt hvor det finnes Liverpool supportere. Det forteller David John Jaggs i dette intervjuet

David John Jaggs på Liverpoolfestivalen 2023  Foto: Jonny Isaksen
David John Jaggs på Liverpoolfestivalen 2023 Foto: Jonny Isaksen

David John James forelsket seg i Liverpoolfestivalen da han var der i fjor og han gleder seg til å komme tilbake i år. Frontfiguren i The Ragamuffins kommer tilbake for å lage en perfekt avslutning på festivalen, med fullt trøkk fra hovedscenen. Liverpool-musikeren dannet bandet i 2008 og har holdt det gående siden da med flere album og mange spillejobber. I Norge er de best kjent for LFC-låter, hvor Si Senor er blant de mest populære, sammen med Lucho som ble gitt ut i samarbeid med Andy Hodgson.


At David skulle bli en Liverpool-supporter var ingen selvfølge. Han vokste opp med en far som var Everton supporter og en mor som var Liverpool supporter. Takket være en oppvakt tante som ga han et signert lagbilde fra 1990 i gave i tillegg til tre onkler som på bursdager og i julen foret han med LFC bøker, drakter og andre effekter, så landet han på riktig side av Stanley Park.Vår mann spiller på Hotel Anfield i forkant av alle LFC kamper, enkelte ganger med fullt band. Han får med seg de aller fleste av hjemmekampene fra tribunen og er lidenskapelig opptatt av klubben. Vi måtte jo spørre om hva hans første minne om Liverpool er?


- Dessverre så er det det Hillsborough - katastrofen i 1989. Vi var på familieferie i Wales og jeg kan huske at vi satt oppe sent på kvelden for å følge med på tv-sendingene. Foreldrene mine forsøkte å ringe onklene mine for å sjekke at alt var bra med dem. Jeg var litt for ung til å fatte helt hva som skjedde men jeg forsto at dette var alvorlige saker. Jeg syntes også at det var rart at dette skjedde på et annet sted enn i Liverpool, den gangen trodde jeg Liverpool spilte alle kampene sine på AnfieldHva er det beste minnet eller opplevelsen du har hatt med klubben? - Har mange gode minner fra det som har skjedd på fotballbanen men mitt aller beste minne handler faktisk om musikk. Det var da vår låt Si Senor ble spilt live på de store supporter arrangementene i Istanbul, foran Champions league finalen og senere var en del av Colin Murrays DJ sett i fanparken i Madrid i 2019, da vi kunne heve trofeet etter finalen mot Tottenham.


Liverpool kunne heve Champions league trofeet i 2019 etter seieren mot Tottenham i finalen!
Liverpool kunne heve Champions league trofeet i 2019 etter seieren mot Tottenham i finalen!

Vi må jo også sjekke ut hvilken spiller du har som din favorittspiller gjennom alle årene du har fulgt Liverpool FC? - Det er jo Gud selv, Robbie Fowler, men han er ganske tett fulgt av Roberto "Bobby" Firmino. To spillere som var viktige i hver sin tidsperiode.


Første gang i Norge!

David og The Ragamuffins kommer tilbake til Liverpoolfestivalen i år, og fjoråret var faktisk første gangen han besøkte Norge. Hvordan opplevde han å bli tatt i mot? - Det var fantastisk men jeg visste at det ville bli bra. Vi har spilt i mange land og rundt omkring i Storbritannia med LFC familien, og mottagelsen og stemningen er god over alt. Jeg burde jo ikke bli overrasket lenger men jeg blir likevel helt blåst av banen over dedikasjonen, varmen og kjærligheten jeg møter over alt hvor det finnes Liverpool supportere.- Liverpoolfestivalen var intet unntak. Vi ble tatt i mot med åpne armer og vi koste oss fra vi kom til vi dro igjen. Alle gutta i bandet håper at vi får til en svømmetur i år også, og Florin klarer nesten ikke å vente på å komme tilbake for å spise mer vafler. Det eneste vi manglet i fjor var å se elg, men det satser vi på å få med oss i år.


Ny singel på gang!

David har holdt på med musikk mer eller mindre på heltid de siste 15 årene og når han skal trekke frem artister og band som han vokste opp med og som var en inspirasjon så nevner han navn som Belle & Sebastian, Camera Obscura , David Bowie og The Beatles. The Coral er et av bandene som fortsatt er en viktig inspirasjonskilde i tillegg til The Specials og The Jam.


The Ragamuffins ble stiftet i 2008 og har spilt siden da, med litt forskjellige sammensetning. De siste årene har de hatt en fast besetning med David på gitar/keybords, Florin "Flo" Ciurariu på trompet, Alex Pearson på bass og William "Wil" Graham på trommer. De har også med seg flere musikere på scenen under større konserter, blant annet Wils forlovede, Ellie, på cello. Disse skal faktisk gifte seg 14 dager etter årets festival.

Bandet er straks klare med en ny singel, "All I want is you", som vi i Liverpoolfestivalen har fått lov til å bruke som soundtrack på en promo video vi snart skal lansere. I tillegg har The Ragamuffins fått nytt plateselskap som re-utgir mange av de eldre låtene.


De startet opp med å spille LFC låter på Hotel Anfield under kampdager for ca 5 år siden og har også gitt ut et album med LFC låter hvor alle inntektene går til Fans Supporting Foodbanks, en veldedighetsorganisasjon i Liverpool. Albumet heter "Unity is strenght" og utgivelsen har samlet inn godt med penger til en viktig sak. Du finner hele albumet på Spotify her

Jeg burde jo ikke bli overrasket lenger men jeg blir likevel helt blåst av banen over dedikasjonen, varmen og kjærligheten jeg møter over alt hvor det finnes Liverpool supportere.

David spiller også i flere band. - Jeg er blant annet vokalist i soulbandet The Northern Soultrain. Bandet ble opprinnelig startet for ca 15 år siden og jeg ble med i 2019. Vi spiller konserter i hele Storbritannia. Bandets tidligere vokalist og gode venn, Darrell Smith, opptrådde under Proms i Royal Albert Hall i fjor sommer med BBC Concert Orchestra og han ble med oss på scenen foran ca. 3500 mennesker på Blackpool Tower Ballroom i desember i fjor, en magisk konsert. Interessen rundt bandet har blitt merkbart større den siste tiden og vi har mange spillejobber på gang.- Jeg gjør også en del spillejobber som solo artist, da spiller jeg gjerne låter fra The Ragamuffins, i tillegg til alle jobbene jeg har i forbindelse med forskjellige LFC arrangement. Under kampdager spiller jeg som tidligere nevnt på Hotel Anfield og ofte så gjør jeg dette uten et fullt band i ryggen. Må også nevne at jeg skal spille på Liverpool Empire 15. mai sammen med hele bandet, under Bill Shankly's FA Cup Farewell, i forbindelse med at det er 50 år siden den legendariske FA- cup finalen i 1974. Det ble Shankley`s siste kamp som manager. Her skal vi dele scene med legender som Kevin Keegan, Ian Callaghan og Alan Kennedy.


Samarbeidet med Andy Hodgson

Hotel Anfield ligger vegg i vegg med Taggys, hvor Andy Hodgson spiller fast. Du hadde ikke møtt han før dere begge havnet på Gjøvik og Liverpoolfestivalen i fjor. Nå har dere gitt ut "Lucho" sammen og den har jo blitt en formidabel suksess. - Det er jo ganske utrolig men selv om vi hadde spilt "vegg i vegg" de par siste sesongene så hadde vi aldri møttes før vi møttes på Gjøvik. Vi fant virkelig hverandre på Gjøvik og Andy er en fin fyr. Det ble til og med en opptreden på hovedscenen sammen, som egentlig ikke var planlagt på forhånd.- Vi spilte faktisk Lucho under fjorårets festival og det var vel første gangen den ble fremført live. Låten er så absolutt Andy sin men den fortjente å bli festet til tape så da strakk jeg ut en hjelpende hånd. Jeg er selvfølgelig opptatt av musikk, og jeg er opptatt av andre musikere. Når jeg kan hjelpe andre musikere så gjør jeg det. Musikk skal ikke være noen konkurranse hvor vi konkurrerer om å være best. Jeg heier på venner og kollegaer som lykkes og jeg gleder meg for eksempel stort over suksessen som både Andy og Kieo har fått, og ikke minst at Jamie (Webster) lykkes så godt med både plateutgivelser og størrre og større konserter

DDet var på Gjøvik David og Andy møttes første gang, under Liverpoolfestivalen 2023et var på Gjøvik de møttes første gangen, under Liverpoolfestivalen 2023
Det var på Gjøvik David og Andy møttes første gang, under Liverpoolfestivalen 2023

The Ragamuffins var et forholdsvis ubeskrevet blad blant festivaldeltagerne i forkant av fjorårets festival, men de ble den store snakkisen i etterkant. Flere tok kontakt og ba om at vi måtte få bandet tilbake til årets festival. Det gjorde vi og fikk ja umiddelbart fra David og gjengen. Hva kan vi forvente fra scenen i år? - Vi kommer til å gjøre mye av det samme som i fjor men folk kan nok vente seg noen overraskelser underveis. Det blir selvfølgelig masse LFC låter men også noen egne låter. Når det gjelder LFC låtene så har utvalget etter hvert blitt så stort at vi sikkert kunne spilt fra soloppgang til solnedgang uten å gå tom for låter.Helt til slutt så lurer vi på hvorfor folk bør ta turen til Liverpoolfestivalen 2024, utover det at de får oppleve The Ragamuffins? - Det er ganske enkelt å svare på. Det er en god atmosfære med masse hyggelige folk, man kommer veldig tett på legendene og man blir garantert kjent med masse andre supportere 

Om Liverpoolfestivalen

Liverpoolfestivalen blir laget av lokale supportere fra Gjøvik og Toten området gjennom selskapet Aldri Alene AS. Det er 10 eiere og fellesnevneren er at alle er Liverpool-supportere. Formålet er å etablere og utvikle Liverpoolfestivalen til en årlig begivenhet som skal samle supportere fra hele Skandinavia, på Gjøvik.


Pr/Info/presse: Jaran Pedersen  jaran@liverpoolgjovik.no

 

84 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page