top of page

Linn tar med familien!

Linn Øvstebø tar med mann og barn til Gjøvik for tredje året på rad. Er Liverpoolfestivalen egentlig en plass for barn?

Linn med sønnen Fillip (9) på Liverpoolfestivalen 2022.  Foto: Jonny Isaksen
Linn med sønnen Fillip (9) på Liverpoolfestivalen 2022. Foto: Jonny Isaksen

Teller ned til festival!

Linn Øvstebø og mannen, Aleksander Fuglestad, legger også i år avslutningen av sommerferien til Gjøvik og Liverpoolfestivalen. Og man skulle kanskje tro at det er de voksne i familien som gleder seg mest, men det er det ikke. Madelen (7) og Fillip (9) teller ned dagene til ny festival. De har jo blitt veteraner når det kommer til deltagelse på Liverpoolfestivalen!


Hør hva Madelen og Fillip har å si om Liverpoolfestivalen!


Norgesferien ender på Gjøvik!

Familien Øvstebø Fuglestad bor i Oltedal, ca 15 min fra Kongeparken, ikke langt fra Stavanger, men ca 60 mil fra Gjøvik og Liverpoolfestivalen. Likevel har de valgt å ta med campingvogna og parkere på bobilcampen vår de to siste årene, for å være med på festival. Linn har vært Liverpool-supporter siden hun var 11 år, og var den eneste i familien som brydde seg om fotball. Siden den gangen så har det pekt seg ut to store spillere, som hun gjerne skulle møtt, Steven Gerrard og John Arne Riise!


Vi måtte jo spørre Linn om hva det er som gjør at man velger å ta med hele familien til Gjøvik på festival? - Første gang vi var på festivalen ble litt tilfeldig egentlig. Jeg skulle gjennomgå en helt normal enkel operasjon som skulle vise seg å gi meg store komplikasjoner i etterkant. Dette ble fort så alvorlig at jeg bestemte meg for at om ting nå ikke skulle gå bra, så skulle jeg i hvert fall leve mens jeg kunne, og da oppfylle de drømmene jeg klarer på veien. 14 dager etterpå satt jeg på et fly til Liverpool helt alene, men likevel «aldri alene»- fordi jeg kom inn i Livergirls familien


 

- Etter den turen dukket Liverpoolfestivalen opp på Facebook. Jeg sa til mannen at dit vil jeg reise om kroppen orket. Vi satte oss ned og la planer om en Norges ferie som skulle ende opp på Gjøvik, siden det var jobb igjen på mandag morgen etter festivalen. Planene var klare, men jeg vinglet veldig i helsen min og var usikker på om det ville gå. Så dukket det opp en konkurranse på Facebook hvor Liverpoolfestivalen gav bort billetter! Jeg bestemte meg for at om vi vinner så reiser vi. To dager før vi skulle reise på ferie fikk jeg vite at vi hadde vunnet billetter. Vi pakket bil og vogn å satte kursen mot Gjøvik!


Linn med hele familien foran campingvogna på bobilcampen. Fra v. Aleksander, Madelen og Fillip!  Foto: Jonny Isaksen
Linn med hele familien foran campingvogna på bobilcampen. Fra v. Aleksander, Madelen og Fillip! Foto: Jonny Isaksen

Og siden da har Gjøvik og Liverpoolfestivalen blitt en del av sommerferien? - Etter at vi har blitt frelst av festival livet, alle mann på hver vår måte, så har det blitt en selvfølge at vi skal dra, så lenge helsen min holder. Nå er spørsmålet hvor skal vi på ferie dette året for å ende opp på Gjøvik i august?


 

- Første gang vi reiste på festival var det jo jeg som dro familien med, for at de skulle få oppleve Liverpool familien. Jeg gledet meg til å se kamp sammen med dem på storskjerm og ha hele Liverpool familien i ryggen. Vise hva en supportergjeng er, at fotball er så mye mer en bare fotball. Og det ble innfridd så til de grader! Da vi satte nesen hjem det året satt barna med tårer i øynene for de ville ikke hjem. Det stakk langt inn i mamma hjertet da vi trillet ut fra bobilcampen, midt på natta for å nå jobb mandags morgen.Passer det egentlig for barn?

En festival med fotball-supportere kan jo bli i overkant god stemning, og i supportermiljøer så er jo ofte alkohol noe som blir ganske synlig. Hvordan er det egentlig å ta med barna på en festival med masse supportere? - Barn på festival er det mange meninger om, ofte fordi festivaler blir linket til fyll og bråk. Jeg har valgt å ta mine barn med for å vise at det trenger ikke være sånn. De fleste folk kan å oppføre seg, og spesielt når det er barn der. Skulle det oppstå ubehageligheter så er det bare et steinkast bort til campen vår hvor vi kan trekke oss unna.- Jeg opplever Liverpoolfestivalen som en trygg plass for mine barn å være! Alle passer på dem. Folk smiler og ler, de stopper opp og prater med barna, og barna stortrives. Alle ser barna, om du er legende eller vanlig mann i gata, artist eller frivillig så har alle et øye på barna. Jeg har aldri følt på en større trygghet faktisk. Folk tar ansvar, så for meg har det ikke vært noen problem å la barna løpe fritt mellom campen og festivalen når de måtte ønske, men som regel har vi vært en voksen på camp og en inne på området, ikke fordi vi må, men fordi vi har ønsket det.


- Jeg vil være med på det som skjer på området mens mannen trives på bobilcampen med de «halvdelene» som bare har blitt dratt med på festival. Når dag går mot kveld og natten sniker seg på så lar jeg ikke ungene av syne, jeg har dem fortsatt med meg til siste sang er sunget. De får danse så mye de vil, på festival er det ingen «innetider» i vår familie, så lenge ungene ønsker det selv da så klart.

Jeg opplever Liverpoolfestivalen som en trygg plass for mine barn å være! ALLE passer på dem!

- De frivillige som faktisk har krefter igjen til å leke med barna er også utrolig rørende for meg. Jeg setter utrolig stor pris på det. Og nettopp på grunn av alt dette kan jeg koble ut å nyte late dager i sola på Gjøvik side om side med heltene, stifte nye bekjentskap og danse i solnedgangen så lenge beina orker!- For det er nemlig slik at en familie på 4, med vidt forskjellige interesser kan reise sammen på en fotball festival, så lenge den er rød så klart, fordi vi har de aller beste supporterne i verden. Mannen min, som ikke vet hvor mange sider en ball har en gang, har fått venner for livet på Gjøvik, noen fra Gjøvik, og flere fra resten fra hele landet. Han hadde allerede avtalt med «bobilgjengen» at vi sees til samme tid og sted neste år. Det var ikke snakk om annet, vi, sammen med de andre på campen skulle ha samme faste plassene neste år også.


Graceland spilte under Liverpoolfestivalen 2023, dette var en av høydepunktene for datter Madelen.  Foto: Arve Vassbotten
Graceland spilte under Liverpoolfestivalen 2023, dette var en av høydepunktene for datter Madelen. Foto: Arve Vassbotten

Nærmeste nabo!

Dere har jo også vært nærmeste nabo til festivalområdet begge årene, siden dere har plassert campingvognen på bobilcampen. Hvordan er det å bo så tett på festivalen? - Vi elsker campen vår og ungene elsker campen. Naboene våre på campen har hund, lille Molly, den leker barna med dagen lang og de gleder seg til å se den igjen år etter år. Livet på bobilcampen er et eget liv i selve festivalen, her kan vi trekke oss tilbake når vi trenger pauser, vi fyrer opp musikk og danser dagen lang i sola på Gjøvik. Vi er nærmeste nabo til festivalen, så vi får med oss alt som skjer der inne selv om vi er i vognen. Så vi løper frem og tilbake akkurat som vi vil. Kjempe praktisk plassering! I fjor fikk vi veldig mye vær, så da var det greit å løpe frem og tilbake å skifte klær.

 

Da regner vi med at små og store i familien gleder seg til nok en festival på Gjøvik? - Ja, og særlig på grunn av samholdet vi opplever. Vi gleder oss til å møte igjen alle de vi har blitt kjent med tidligere, og selvfølgelig møte nye.

403 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page