top of page

Bare 44 år gammel ble han diagnostisert med Alzheimer!

Oppdatert: 19. okt. 2023

Under Liverpoolfestivalen delte vi ut Kato prisen, en pris som gikk til en som har bidratt sterkt til økt åpenhet om sykdommen som rammer så mange!

Jan Runar sammen med Kato`s døtre og brødre. Foto: Rasmus Dugstad
Jan Runar sammen med Kato`s døtre og brødre. Foto: Rasmus Duglstad

Kato prisen

Kato prisen deles ut til minne om Kato Jarnang som døde brått 19. september i fjor. Han var en markant personlighet og en drivkraft i det lokale supporterlivet. Han var en av ildsjelene bak Liverpoolfestivalen, fra den første ideen til vi endelig realiserte drømmen vår i fjor.Prisen tildeles en forening, organisasjon eller enkeltperson som gjennom sine handlinger utgjør en forskjell for andre som trenger det. Prisen består av kr 5 000,00 til en veldedig organisasjon, lag eller forening etter prisvinnerens valg, i tillegg til et synlig bevis som kan henges på veggen. Men aller viktigst, prisen er en anerkjennelse av at vi har sett at vedkommende utgjør en forskjell for noen, for noen som trenger det. Ingen skal stå alene, ingen skal gå alene!Årets prisvinner

Jan Runar Eliassen har i årets løp gjort alle Liverpool-supportere stolte. Han representerer alt det vi legger i det å være supporter av verdens beste klubb, ingen skal gå alene. Uredd, åpen, positiv og med et oppriktig ønske om å hjelpe og trøste. Han har bidratt sterkt til økt åpenhet om sykdommen som rammer så mange.

Han representerer alt det vi legger i det å være supporter av verdens beste klubb

Bare 44 år gammel ble han diagnostisert med Alzheimer – en uhelbredelig sykdom som sjelden rammer så unge mennesker som ham.

Gjennom media og ikke minst gjennom Demenskoret på NRK har han stått frem og blitt en stemme for de mange som ikke lenger har en klar og tydelig stemme.


Jan Runar sammen med leder i supporterklubben, Pål Chr. Møller  Foto: Jonny Isaksen
Jan Runar sammen med leder i supporterklubben, Pål Chr. Møller Foto: Jonny Isaksen

Han var til stede under hele festival helgen og møtte alle legendene, han fikk også mange gratulasjoner fra medsupportere underveis, siden han i juni ble kåret til årets Liverpool-supporter i Norge av supporterklubben.


Vi synes han fortjener all mulig oppmerksomhet og vi ønsker å si TAKK. Tusen takk for at det finnes slike som deg!


Pengegaven til Kato prisen er gitt av Ecura


459 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page