top of page

Jammen, kan vi ikke lage festival a?

Oppdatert: 5. jan.

Liverpoolfestivalen var en ide som hadde ligget i bakhodet på en lokal supporter noen år. Vi tok en prat med han som er hovedårsaken til at Liverpoolfestivalen så dagens lys!

Jaran Pedersen er en av personene bak Liverpoolfestivalen  Foto: Brynjar Eidstuen/Oppland Arbeiderblad
Jaran Pedersen er en av personene bak Liverpoolfestivalen Foto: Brynjar Eidstuen/Oppland Arbeiderblad

Vi har tatt en prat med Jaran Pedersen, han som en sen kveld på stampuben for noen år siden snøvlet frem, "Jammen, kan vi ikke lage festival a?"


Jaran er leder i Liverpoolsupportere Gjøvik, en av landets største Liverbirds foreninger og har vært blodrød siden 1975! Han hadde i flere år en drøm om å lage noe helt spesielt for Liverpool-supportere, på Gjøvik! Han er en av eierne i Aldri Alene AS, selskapet som står bak LiverpoolfestivalenVar det virkelig slik at du hadde tenkt på dette i flere år?

Ja, det er sant. I utgangspunktet så tenkte jeg egentlig en hvilken som helst festival. Etter hvert så ble den tanken til at det bør være en festival for Liverpool-supportere, for det hadde ingen gjort før, i hvert fall ikke i det formatet vi gjør det.

At festivalen oppsto en sen kveld på Hematt (stampuben for lokale røde supportere frem til mars 2020, red anm) er delvis sant. Vi satt i seiersrusen etter 3 – 1 mot United og var rimelig høye på oss selv. Det hadde vært stinn brakke og vi snakket om engasjementet vi opplevde blant lokale Liverpool-supportere og at vi var i ferd med å bli en av landets største Liverbirdsklubber. Hva skulle vi gjøre nå for å toppe den opplevelsen?


Hematt var stamstedet til supporterne på Gjøvik inntil det gikk konkurs i sommer pga. Korona krisen. Dette var plassen hvor Liverpoolfestivalen ble født  Foto: Jonny Isaksen
Hematt var stamstedet til supporterne på Gjøvik inntil det gikk konkurs imars 2020 pga Korona krisen. Dette var plassen hvor Liverpoolfestivalen ble født Foto: Jonny Isaksen

Og svaret var å lage Liverpoolfestivalen?

Det var en av flere ting men det var den vi våknet opp med dagen etter og som vi stadig vekk snakket om når vi var samlet, enten på puben eller i styremøtene. Etter hvert så skjønte vi at det kunne la seg realisere hvis vi knyttet til oss den kompetansen og erfaringen vi trengte. Det meste av kompetansen hadde vi allerede i egne rekker og målbevisst arbeid med å få inn gode folk i styret gjorde oss enda bedre rustet. Vi hadde egentlig planer om å realisere festivalen allerede i 2020 men heldigvis skrinla vi de planene, ikke på grunn av Covid 19 men fordi vi så at formatet vi ønsket å presentere tok lenger tid å planlegge, utvikle og rigge i stand enn tiden vi hadde hatt hvis vi skulle gjort det da.Noe av det beste med å være med på dette er at jeg lærer utrolig mye om hvilket puslespill en slik stor festival er og hvor utrolig mange brikker som skal plasseres riktig, og til riktig tid.


Hva er din rolle i jobben rundt festivalen?

Vi er alle litt poteter men har definerte ansvarsområder. Jeg har ansvaret for marked og kommunikasjon i tillegg til booking, og man kan vel muligens kalle det en slags kommunikasjonssjef. Det trives jeg veldig godt med. Vi har så dyktige folk i styringsgruppen, folk som til sammen har masse kompetanse på å utvikle og arrangere festivaler, konserter og eventer. Det er jo nesten for godt til å være sant at vi har klart å samle en slik gjeng med lokale supportere, men det er helt sant!

Noe av det beste med å være med på dette er at jeg lærer utrolig mye om hvilket puslespill en slik stor festival er og hvor utrolig mange brikker som skal plasseres riktig, og til riktig tid.

Jaran og David Fairclough på besøk hos lokale svenske supportere i Karlstad i november 2021, for å promotere Liverpoolfestivalen 2021.
Jaran og David Fairclough på besøk hos lokale svenske supportere i Karlstad i november 2021, for å promotere Liverpoolfestivalen


Hva er det beste med å være med på dette?

Siden jeg har det ansvarsområdet jeg har så er det jeg som står for det meste av kommunikasjon ut mot supporterne og presse, og som sitter i andre enden når noen lurer på noe eller har tips om smått og stort, eller bare vil gi en tilbakemelding. Det er utrolig artig, jeg har faktisk blitt kjent med masse supportere over hele landet siden vi lanserte festivalen. Jeg har også fått reise litt rundt, både nasjonalt og i Sverige og Danmark. Daglig får jeg mail, meldinger og kommentarer i sosiale medier som jeg må besvare, og en og annen telefonsamtale blir det også.


Heldigvis så er det mange som deler min drøm om å få Kevin Keegan til Gjøvik

Men dette må jo ta mye tid?

Det blir litt hver dag med diverse oppgaver relatert til festivalen. Men det er jo morsomt, det er jo Liverpoolfestivalen vi snakker om! Men det er klart at det er greit å koble ut litt innimellon men tar meg selv i å sjekke telefonen for å se om det har kommet flere meldinger, kommentarer, sjekke festivalpass-salget eller besøkstall på hjemmesiden. OK, jeg er festival entusiast!Hvem er du drømmer om å booke til Liverpoolfestivalen?

Oi, det er så mye rundt festivalen jeg drømmer om og det aller viktigste for meg er at Liverpool-familien samles. Når vi jobber med booking og program så må vi faktisk legge til side egne drømmer om Liverpool-legender og artister, og lytte til hva de som kommer til festivalen vil ha. Heldigvis så er det mange som deler min drøm om å få Kevin Keegan til Gjøvik, men vi har mange gode legender å velge fra. I tillegg er jeg veldig stolt over de bookingene vi gjorde foran 2022 og 2023, og den bookingen jeg kanskje er aller mest stolt over er The Ragamuffins i fjor. De kom inn som et wild card i fjor og vant alles hjerter. De kommer selvfølgelig tilbake i år!


Jaran møtte Kevin Keegan i 2019 og vil gjerne møte han igjen!  Foto: Martin Hoff Pedersen
Jaran møtte Kevin Keegan i 2019 og vil gjerne møte han igjen! Foto: Martin Hoff Pedersen

Hva gjør du når festivalen endelig sparkes i gang?

Akkurat da har jeg den kanskje hyggeligste jobben av alle oss i styringsgruppa. Da er jeg inspisient (Google it) og ansvarlig for at programmet går som planlagt. Er også han litt kortvokste tjukke fyren med mikrofon som stadig dukker opp på en av de to scenene våre, i tillegg til at jeg også må ha tett kontakt med artister og legender underveis.


Siden jeg blir veldig synlig under festivalen så blir de aller fleste av festival deltagerne på fornavn med meg og jeg kan knapt gå over festivalområdet uten å høre navnet mitt bli ropt og deretter bli invitert til en samtale (les øl etc.) Det er veldig hyggelig og jeg har blitt kjent med utrolig mye hyggelige supportere i løpet av de to første årene med festivalHvorfor bør folk kjøpe festivalpass?

Det korte svaret er, fordi du får oppleve noe du aldri har opplevd før. Det litt mer utfyllende svaret er at dette faktisk er en festival som arrangeres for supportere, av supportere, med supportere som hovedattraksjonen. Vi som lager festivalen er supportere og vet hva supportere vil ha, vi lager på en måte en festival som vi selv har drømt om å delta på. De som var til stede på Liverpoolfestivalen 2022 og 2023 er våre beste referanser på at dette er er en helt spesiell opplevelse.

831 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page