top of page

Sami tar turen til Liverpoolfestivalen!

Tidligere kaptein for de røde og Champions league mester, Sami Hyypiä, kommer til Liverpoolfestivalen!

Sami Hyppiä kommer til Liverpoolfestivalen  Foto: Steve Hunter
Sami Hyppiä kommer til Liverpoolfestivalen Foto: Steve Hunter

Da Sami løp rundt som liten guttunge i de finske skoger (og fotballbaner) så var det Liverpool som var favorittlaget og når Gérard Houllier hentet han til LFC sommeren 1999, fra nederlandske Willem II, så var det virkelig en guttedrøm som gikk i oppfyllelse. Han fikk sin debut allerede i ligaåpningen mot Sheffield WednesdayHistorien bak hvordan Sami ble Liverpoolspiller er ganske spesiell. En dag banket det på hos daværende daglig leder i LFC, Peter Robinson, og inn på kontoret kom en kameramann. Denne fyren hadde fått med seg at LFC lette etter stor og sterk midtstopper. Siden han var over alt i Europa og dekket kamper så hadde han lagt merke til en finsk midtstopper som spilte for Willem II, en liten klubb i Nederland.Hjulene begynte å rulle og Ron Yeats, som var sjefsspeider, tok med flere fra speiderkorpset til Nederland og etter noen måneder var det klart at Sami var spilleren LFC ville ha. I ettertid er det finnen Ron Yeats trekker frem når han skal snakke om hvilken signering han er mest fornøyd med gjennom sin tid som speider for LFC. At klubben fikk valuta for de 2,5 millioner pund brukte på Sami er det ingen tvil om.


Kaptein, klippe og Champions league mester!

Finske Sami Hyypiä var en klippe i midtforsvaret og dannet par med spillere som Stéphane Henchoz, Jamie Carragher, Martin Skrtl og Daniel Agger. I 2000/01 sesongen delte Sami kapteinsbindet med Robbie Fowler. I en sesong hvor Liverpool hentet hjem en historisk cup-treble med trofè fra Ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen! Kapteinsbindet hadde han frem til Steven Gerrard tok over i 2003


Sami spilte 464 kamper for Liverpool, 455 av disse fra start. Gjennom sine år i rødt så var høydepunktet da han i 2005 kunne være med og løfte Champions league trofeet, etter den legendariske kvelden i Istanbul. Han har også ledet det Finske landslaget med kapteinsbindet på armen, hele 105 landskamper ble det. Det gjør at han er en av de med flest landskamper for Finland.


24. mai 2009 spilte han sin siste kamp for Liverpool. Da kunne han se tilbake på 10 år i rødt og 464 offisielle kamper med Liverbirdsen på brystet, og 455 av disse var fra start.


474 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page