top of page

Det blir ikke festival uten denne dama!

Johanne har vært med fra ideen om en festival ble sådd til å bli den som sørger for at festivalområdet fungerer. Hun er arenasjefen med stor A!


Johanne er Arenasjef og fikser det aller meste på festivalområdet.  Foto: Jonny isaksen
Johanne er Arenasjef og fikser det aller meste på festivalområdet. Foto: Jonny isaksen

Jamie Carragher, ingen over, ingen ved siden!

Når du kommer inn på festivalområdet vårt så har allerede en stor gjeng med frivillige, lyd- og lysteknikere, elektrikere og en helg haug andre folk vært der før deg, for å sette sammen et festivalområdet. Men alt dette har ei dame hatt 100% kontroll på og bestemt hvordan skal være. Johanne Sterud Alhaug er Arenasjef, og hun vet hvordan ting bør være.


Johanne er ikke akkurat fersk i gamet, hun har hatt en finger med i spillet på flere festivaler og konserter. Og når du er Liverpool-supporter og bor på Gjøvik så blir du selvfølgelig en del av Liverpoolfestivalen! Jenta har vært med fra de aller første frøene ble sådd til de grodde opp til å bli en festival. Uten denne dama, ingen festival!Johanne er opprinnelig fra Næroset (på gæli sie av Mjøsa) men har bodd så mange år på Gjøvik at hun snart er kvalifisert til å kalle seg 100% Gjøvikenser. Vi mistenker likevel at hun er så stolt av hvor hun kommer fra at hun tenker det er mer enn nok å være 75% Gjøvikenser. Hun har vært Liverpool-supporter siden hun tråkket sine barnesko på barneskolen i Næroset og den store spilleren er og forblir Jamie Carragher.

Jenta har vært med fra de aller første frøene ble sådd til de grodde opp til å bli til en festival

Vi måtte jo spørre litt mer om hva som var årsaken til at hun ble Liverpool-supporter? - Jeg ble Liverpoolfan på barneskolen. Var en av få jenter som spilte fotball i Næroset, så yppa litt på gutta på fotballbanen. Så flyttet det en kjekk gutt til Næroset, når jeg gikk i 4. eller 5.klasse, og alle vi jentene ble litt forelska i gutten. Han var sjarmerende, flink i fotball og holdt selvsagt med laget Liverpool. Jeg fikk et Liverpoolskjerf av han, så jeg tror han kanskje var litt betatt av meg også. Skjerfet har vært med meg til Anfield 8 av 9 ganger faktisk.

- I tillegg har jeg en engasjert fotball mamma, som følger med på både norsk og internasjonal fotball. Hun har alltid stilt opp som ivrig supporter og frivillig når jeg, og brødre mine var aktive spillere. Hun er også frivillig under Liverpoolfestivalen.  Mamma elsker Liverpool og The Beatles. Og en artig kommentar fra henne når svineinfluensaen herjet, og vi to skulle reise til Liverpool. Hun jobber som operasjon sykepleier på sjukehuset, og flere kollegaer ytret sin bekymring for at vi sku dit akkurat da. Men mamma sa at det ikke var noe å bekymre seg for. - Hun kunne gjerne dø lykkelig på Anfield. Så da er det vel kombinasjonen av en kjekk gutt på barneskolen og ei fotballgæren mor som må ta skylda for at jeg ble Liverpool-supporter!Vi vet allerede at Jamie Carragher er favorittspilleren gjennom alle tider for deg. Hva er det med den fyren? - Jeg har alltid hatt et godt øye til Jamie Carragher. Digger lokale spillere, som virkelig gir alt for laget vårt. Med hjertet utpå drakta,  engasjert, kjeftsmelle og kjekk kar. Vi skal faktisk gifte oss en dag, men det vet han ikke noe om, foreløpig.

Jeg har selvfølgelig flere favoritter oppover tidene  McManaman, Fowler, Cissé, Redknapp, Finnan, Agger, Riise, Leiva, Reina, Skrtel, Wijnaldum, Shaqiri, Dudek, Gerrard, Milner og mange flere. I dagens lag er det Allison og Robertson som er favorittene. Også er det så gøy å se hvor uredde og tøffe de unge spillerne er, spesielt Bradley.


Vi skal faktisk gifte oss en dag, men det vet han ikke noe om, foreløpig.

Du har vært med i festivalen fra første stund og hadde allerede jobbet et par år med den før festivalen endelig ble realisert i 2022. Hva er grunnen til at du ble med? - Det hele startet som en sykt god ide en sen kveld vi satt å dinglet i baren på vår lokale fotballpub, Hematt. Jeg mener det var Jaran, Kato og jeg som satt å drodlet over Jarans idè om lage en festival for Liverpoolfamilien. Vi hadde høye tanker og masse gode ideer den kvelden. Så dagen derpå kom litt nerver og realisme inn. Men Jaran ga seg ikke, og ideene strømmet på. Og når vi fikk engasjert en kjernegjeng, så var det bare å bli med og stå i det man har dratt i gang


Liverpoolfestivalen var jo noe helt nytt og hva har vært det mest krevende med å arrangere en festival? -Det mest krevende er å ikke kunne gjennomføre alle gode ideer med en gang. Skulle gjerne hatt dette som fulltidsjobb og hatt en rik onkel i Amerika. Men jeg vet vi må holde igjen litt, for vi skal jo lage dette neste år, og neste år, og neste år igjen. Jeg synes det er så gøy å se eierne finne en vei sammen. Vi er en kreativ gjeng, og ideene bobler. Men å velge hvilke bobler som er realistiske å gjennomføre, og ikke kunne svi av alt kruttet på en gang, er krevende prosess. Det er derfor jeg er så gla i gjengen vår! Det er jo folka som betyr alt

En ting er jo alt som skjer mellom festivalene, men når festivalen først er i gang, hvordan har Johanne det da? Når vi først er i gang, så er det egentlig bare stas. Det blir lange dager, og masse løping, men så gøy a gitt! Og alle gjestene våre heier oss frem. Så trivelig å snakke med folk fra nord, sør, øst og vest. Alle med unike historier, en klem, en dans eller et smil. Vi som lager festivalen passer på å gi hverandre en high five, litt kalorier eller en klem underveis. Utfordringer tar vi på strak arm og løsninger må vi finne. Tror jeg personlig går på et skikkelig adrenalinkick under hele festivalen. Men jeg har noen episoder jeg tenker på, som gjør at man har mest lyst til å grine en skvett, men så finner vi en løsning og gledes tårene kommer istedet.Arenasjef med stor A

Johanne er arenasjef og det betyr at hun er sjefen over alle sjefer når arenaen skal rigges og har det endelige ansvaret for hvordan området blir seende ut. Festivalområdet skal både være funksjonelt og se bra ut. Det er et stor ansvar. Hvordan takler damen det? - Det er et stort ansvar, som jeg har stor respekt for. Sammen med Geir (Storsletten) så er det er mange små ting, som festivaldeltagerne ikke ser at vi driver med. Men det er jo poenget, at det skal være et trivelig og bekymringsfritt sted å være.  Hele året tenker jeg på endringer, løsninger, truck, logistikk, dekor, strøm, vann, lys, lyd, sol, regn, intimt, koselig og mye anna rart som følger med oppgaven. 

 Det er derfor jeg er så gla i gjengen vår! Det er jo folka som betyr alt

- Hovedansvaret er planlegging, rigging av arenaen og estetikken og dekor på området, samt sørge for praktiske og fine løsninger for at alle skal ha et hyggelig festivalområdet å boltre seg på. Men underveis så er jeg også vertskap og potet der det trengs.

Johanne sammen med et par av de mange som jobber som frivillige under Liverpoolfestivalen.  Foto: Jonny Isaksen
Johanne sammen med et par av de mange som jobber som frivillige under Liverpoolfestivalen. Foto: Jonny Isaksen

Du er en travel dame når festivalen pågår men får du likevel kost deg litt? - Ja, det gjør jeg. Må bare minne meg sjøl på å stoppe opp litt og nyte øyeblikkene. En forfriskning, en dans eller en tilfeldig prat. Kine (Leder for dugnad og frivillige) og jeg er de heldige hønene blant arrangørene. Så vi gleder oss alltid til en velfortjent pause, når vi kan finne finkjolen og dra på Livergirlslunsjen (Livergirls ONLY) med de andre tuppene. 


På Gjøvik

Gjøvik er kanskje ikke det mest logiske stedet å legge en slik festival, hvorfor i all verden arrangeres den der? - Hvorfor ikke? Gjøvik ligger tett ved Mjøsa, og byr på idyllisk småbyliv med forhåpentligvis solskinn og god stemning. Det er korte avstander i sentrum, fra hotell, til vandrerhjem, til restaurant, pub, butikker og festivalen. Vi har til og med en fjelltopp midt i byen. Og det er ikke langt unna Gardemoen, for de som kommer med fly. Og hvorfor bør folk ta turen til Gjøvik og Liverpoolfestivalen 2024? - De bør ta turen for å oppleve samhold, morsomme historier, god musikk og henge med oss fotballgale mennesker. Jeg lover du får oppleve noe unikt som du vil gjenta, igjen og igjen.


Hva med å reise alene på festivalen, er ikke det litt skummelt? - Nei, absolutt ikke. I fjor hadde vi en dame fra sør i Innlandet, som gjerne ville komme til Gjøvik. Hun hadde ingen å reise med, og "strekte ut en hånd" på Facebook, for å høre om andre Livergirls skulle dit? Flere engasjerte seg, og holdt av plass til henne på Livergirls lunsjen. Hun ble med meg inn på festivalen etter lunsjen og koste seg med legender, shopping og gode samtaler med andre supportere. Jeg vil si det er lett å bli inkludert her hos oss. Hun storkoste seg.Johanne er tydeligvis blitt mer en 75% Gjøvikenser i løpet av de årene hun har bodd på Gjøvik. Men hva gleder hun seg mest til, og hvem gleder hun seg mest til å møte? - Det er alltid trivelig å gjenforenes med Liverpoolfamilien. Også gleder jeg meg masse til å møte nye familiemedlemmer, som jeg ikke har møtt før. Jeg gleder meg til å møte igjen Jan Runar (Eliassen) og Andy Hodgson, og hvis Jaran fikser å få booket Jamie Carragher så gleder jeg meg selvfølgelig til å møte han. Ser også frem til å bli bedre kjent med de tre herrene Mølby, Hysen og Heggem.

Dagen derpå!

Johanne har en liten oppfordring til slutt, hun ønsker seg flere frivillige til å bli med på nedrigg. - Når jeg kommer til søndag, dagen etter at festivalen er slutt, og klokken passerer 20:00 og jeg fortsatt durer rundt i trucken, da skulle jeg ønske at vi var flere som kunne bidra. For da merker man at man har 400.000 skritt i beina og vil helst dra på en spahotell et sted. Så vil gjerne oppfordre flere til å melde seg på nedrigg. Det er litt sjauing, men jo flere vi er, jo raskere blir vi ferdig. Det tar jo 4 dager å rigge opp, og bare 1 dag på at alt skal ned. Så, meld deg som frivillig!


 


297 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page