top of page

Født og oppvokst på Anfield!

Andy Hodgson har blitt en kjent navn for de aller fleste supportere, vi bestemte oss for å ta en prat med fyren som fikk The Kop til å synge "Lucho"


36 åringen er født og oppvokst ved Anfield og bor fortsatt i området, og da ble det selvfølgelig helt naturlig for han å bli Liverpool-supporter. Det hjalp også på å ha en ivrig far som tok med Andy og brødrene på kamp allerede fra de var små. Andys første minne fra Anfield og kamp var da han var for liten til å stå selv på The Kop, men ble i stedet plassert på barrikadene som var satt opp slik at han kunne se kampen.


Han har mange gode minner fra kamper med Liverpool men hans beste minne er fra nyere tid. Det er da han og brødrene, sammen med far, tok turen til Madrid og Champions league finalen. En uforglemmelig tur hvor byen var fylt opp med tusenvis av røde supportere og som ble toppet med at Liverpool kunne heve CL trofeet som Champions league mestere!Vi måtte jo selvfølgelig sjekke ut hvilke favorittspillere han har og har hatt gjennom tidene? - Når jeg var yngre så var det Gary MacAllister som var den store spilleren for meg. Gjennom årene har det vært flere spillere som har i nærheten men aldri noen som har vært større for meg enn han. Av senere spillere så er Bobby Firmino favoritten. En herlig spiller som blødde for drakta og var en ganske så komplett spiller. En fin fyr det var vanskelig å mislike, og for et smil!


Lucho

Andy Hodgson har for alvor "slått" igjennom og blitt en favoritt for mange Liverpool-supportere. Etter at han steppet inn for Jamie Webster som vikar under pre-match arrangementene på Taggys så har det bare gått en vei. Nå har han fast plass på taket over baren og spiller foran alle hjemmekamper. Ikke minst har "Lucho", hans hyllest til Luis Diaz, banet vei for enda mer oppmerksomhet. Den synges allerede på The Kop. Det mange ikke vet er at den ble urfremført sammen med The Ragamuffins under Liverpoolfestivalen 2023

Når The Kop plutselig synger "Lucho" av full hals så blir man antageligvis ganske stolt og rørt vil vi tro. Vi måtte jo spørre hvordan Andy reagerte? - For å være helt ærlig så klarte jeg ikke å føle noe som helst da jeg hørte den ble sunget første gangen, jeg var rett og slett sjokkert og måtte bruke litt tid på å ta det innover meg. Men i ettertid har jeg skjønt hvor stort dette er for meg og jeg er selvfølgelig veldig stolt og rørt over at låten har funnet veien til tribunen på Anfield.- Teksten ble egentlig skrevet av en venn av meg og han insisterte på at jeg måtte spille denne for supporterne. Jeg var litt usikker på om jeg turde det, fallhøyden er stor når man skal spille nye låter for supporterne. Men med litt justeringer på teksten og et par runder foran publikum så satt den ganske greit vil jeg si. Den ble jo også spilt på festivalen i fjor sammen med The Ragamuffins, og når vi kom tilbake til Liverpool gikk vi i studio og spilte den inn. Jeg er glad for at folk liker den og jeg ble veldig glad og en anelse satt ut da selveste Luis Dias ringte meg opp for å fortelle at han likte sangen veldig godt!

Andy og David fra The Ragamuffins møttes for første gang under fjorårets festival. Etter festivalen dro de i studio og spilte inn Lucho! Foto: Jaran Pedersen
Andy og David fra The Ragamuffins møttes for første gang under fjorårets festival. Etter festivalen dro de i studio og spilte inn Lucho! Foto: Jaran Pedersen

Norgesvenn!

Da Andy var på Liverpoolfestivalen i fjor så var det nesten 15 år siden han hadde vært i Norge sist. Siden forrige festival har det blitt flere turer til Norge for å spille for supporterne. Han var blant annet i Oslo under åpningen av Carls på Carl Berner og senere i Bergen sammen med Liverbirds Bergen på stampuben Scruffy Murphys. Snart er han altså tilbake på Liverpoolfestivalen for andre år på rad, men først blir det en tur til Honningsvåg og Nordkapp Fotballfestival 29. juni!


Det er selvfølgelig ikke rart at fyren stadig vender tilbake til Norge, men hva tenker han om de supporterne han møter der? - Det er alltid hyggelig å møte norske og skandinaviske supportere. De er så dedikerte og jeg må si jeg ble temmelig overrasket da jeg kom på festivalen i fjor og folk visste hvem jeg var. Det var ganske sprøtt å måtte signere drakter, caps, skjerf og andre ting. Samtidig var det fantastisk å kunne henge sammen med flere av idolene mine, slike som Bruce Grobbelaar, Peter Beardsley og Sammy Lee. Men aller mest fantastisk er det å henge sammen med supporterne.

De er så dedikerte og jeg må si jeg ble temmelig overrasket da jeg kom på festivalen i fjor og folk visste hvem jeg var.

Norge er jo et vakkert land også, som er fylt opp med hyggelige mennesker. Jeg gleder meg veldig til å komme over igjen til festivalen og treffe igjen kjente fjes, for jeg ble kjent med mange av festival deltagerne i fjor og flere har jeg også holdt kontakt med og møtt igjen både i Liverpool, Oslo og Bergen, og noen møter jeg sikkert igjen i Honningsvåg i slutten av Juni.


Filmstjerne

Du har jo også blitt filmstjerne siden sist og er frontfiguren i en videoen "One of us" som ligger på Liverpool FC`s YouTube kanal. Det er vel litt stas? - Ja, det hadde jeg ikke forventet, og det var både en ære og en stor glede å få være en del av denne videoen. Jeg er jo Liverpool-supporter på min hals og det gjorde innspillingen ganske lett, jeg kunne være meg selv.

Lever av musikken

Andy har vært musiker siden han var 14 år og siste fem årene har han levd av musikken. Han spiller på en eller flere steder i Liverpool nesten hver ettermiddag og kveld hele uka. Da spiller han det folk vil ha og listen over coverlåter som sitter i fingrene er lang. Han spiller flere instrumenter men holder seg helst til gitaren. Vi lurer på når fyren skal spille og gi ut egne originale låter? - For å være helt ærlig så vet jeg ikke når det skjer, jeg har på en måte utsatt og utsatt det. Jeg er rett og slett litt usikker på om folk vil like mine ting siden de ligger et stykke unna det folk er vant til å høre fra meg. Låtene jeg skriver er veldig personlige men jeg tror jo kanskje at det finnes noen der ute som vil like det, kanskje til og med et plateselskap som vil gi det ut. Jeg er egentlig mest opptatt av at musikken min skal gjøre folk glade, og om folk blir litt gladere på grunn av det jeg spiller så har jeg oppnådd det jeg ønsker.Hvilke artister og musikere har inspirert deg mest? - Her kunne jeg ramset opp mange men de viktigste er nok Pink Floyd, The Eagles og The Beatles selvfølgelig, det er man nesten forpliktet til når man bor i Liverpool. Andre som også har vært viktige er Queen, Ray Lamontagne, Dire Straits, Hans Zimmer, John Williams, Howard Shaw og Jeff Wayne. Det ble ganske mange navn men jeg kunne sikkert nevnt flere også


Hva kan vi forvente under Liverpoolfestivalen 2024?

Andy spiller på hovedscenen både fredag og lørdag i tillegg til at han skal være med på Livergirs ONLY, en egen lunsj for jentene på festivalen. Her får han selskap av Glenn Hysèn. Vi måtte jo spørre litt om hva vi kan forvente fra scouseren under årets festival? - Jeg gleder meg jo veldig til å spille på Livergirls ONLY, det gjorde jeg i fjor og det var både inspirerende og veldig hyggelig.- I år skal jeg jo spille på hovedscenen to kvelder men jeg håper også at vi får til noen av de spontane tingene som skjedde i fjor. Da jeg dro med legendene i tillegg til James Pearce på allsang, midt på festivalområdet, helt utenom programmet, og fikk med de fleste av supporterne også. Slike ting synes jeg er gøy, så det må vi nesten få til i år også. (Se videoen under)- Siden i fjor har jeg også fått på plass litt flere supporter låter i beltet så det vil være nok av låter å ta av. Kanskje blir det jamming sammen med The Ragamuffins i år også. Det ble jo en ganske fin avslutning på festivalen i fjor, når vi fikk spille sammen. Det var jo også en ting som egentlig ikke var helt planlagt. Jeg sjekket ut med Jaran om det var plass til litt mer musikk på scenen etter at Boss Night var ferdige, og det var det. Da ba jeg David og gutta i Raga om å stemme instrumentene og møte meg på scenen om 90 minutter. Det funket jo så bra at det ble helt naturlig for meg å fortsette samarbeidet med gutta når jeg kom tilbake til Liverpool. Hadde det ikke vært for Liverpoolfestivalen så hadde ikke jeg gått i studio med The Ragamuffins og spilt inn Lucho


Helt til slutt Andy, hvorfor bør folk ta turen til Liverpoolfestivalen? - Det helt åpenbare svaret er at de bør ta turen fordi de er Liverpool-supportere. Da kan du henge sammen med andre supportere, føle på fellesskapet, ta en øl, nyte god musikk og ikke minst, bli bedre kjent med legendene som kommer. Det var en fantastisk god atmosfære i fjor og jeg er sikker på at den blir like god i år!
95 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page