top of page

Hun er moder`n!

Kine er ansvarlig for at Liverpoolfestivalen får med nok frivillige, og hun er litt moder`n for alle som både jobber med, og kommer på festivalen. Alle trenger en mor!

Kine (t.v.) sammen med Claire Louise fra Liverpool under Liverpoolfestivalen 2022.  Foto: Jaran Pedersen
Kine (t.v.) sammen med Claire Louise fra Liverpool under Liverpoolfestivalen 2022. Foto: Jaran Pedersen

Kine Tøftum Sunde er evig 22 år, selv om hun har barn som er voksne og har vært gift i 28 år. Nettopp giftermålet er en av årsakene til at hun ble Liverpool supporter og etter hvert havnet blant gjengen som lager festival på Gjøvik. Hun er ansvarlig for at festivalen har nok folk som kan jobbe som frivillige og at de er flinke og hyggelige. Det samme gjelder også for alle som jobber på festivalen via diverse dugnader. Og når du har Kine som sjef så er det litt som å jobbe for moren sin. Hun er tydelig på hva hun forventer men hun er både omtenksom og veldig opptatt av at alle skal skal ha det bra, uansett om du er på jobb eller om du er en av festivaldeltagerne. Hun er rett og slett litt mor for alle på festivalen!


Selv om Kine ikke ble skikkelig Liverpool supporter før i voksen alder så har hun tatt igjen for det. Hun har alltid hatt et godt øye for Steven Gerrard og er en av de som kan smykke seg med å ha vært på Anfield under hans siste kamp for LFC. Av dagens spillere så er Mac Allister favoritten, en fyr som for øvrig omtaler som en liten røver som tar mye plass ute på banen.Hvorfor drøyde det egentlig så lenge før Kine oppdaget at det å være Liverpool supporter er det beste man kan være? - Ultimatet fikk jeg da jeg møtte min mann. Da var det Liverpool eller ut døra. Så jeg valgte selvfølgelig Liverpool, og etter 28 år har jeg ikke sett meg tilbake en eneste gang. Trodde egentlig ikke at jeg var interessert i fotball, så når kampene gikk på tv så fulgte jeg ikke så nøye med. Selve fotball interessen slo ned som lyn fra klar himmel, da min datter i en alder av 7 år, ønsket å spille fotball. Så da hun skulle ha sin første kamp, så ble jeg selvfølgelig med for å se på henne, som en god mor skal. Det viste seg veldig fort, at jeg var hu på sidelinjen som ropte og heiet høyest av alle, og siden da har jeg også fulgt nøyere med på kampene på tv også.


Kine (t.h) sammen med Johanne. Disse damene gjør at det blir litt ekstra hyggelig å være på Liverpoolfestivalen . Foto: Jonny Isaksen
Kine (t.h) sammen med Johanne. Disse damene gjør at det blir litt ekstra hyggelig å være på Liverpoolfestivalen . Foto: Jonny Isaksen

Og nå er du involvert i Liverpoolfestivalen, hvordan fant du veien dit? - Jeg hadde i mange år vært foreldrekontakt for min sønns fotballag, men da han sluttet så gav jeg meg også. Plutselig fikk jeg veldig mye fritid å håndtere. Min mann hadde fått med seg at Liverpoolsupportere Gjøvik trengte nye styremedlemmer. Han gikk bak ryggen min og tok kontakt med Jaran, som var styreleder, og fortalte at jeg var interessert. Noe jeg ikke ante at jeg var.

Hun er rett og slett litt mor for alle på festivalen!

- Så når Jaran ringer, så spør jeg selvfølgelig om det er mye å gjøre, om det var mange møter og slike ting. Hvor han glatt svarer at, neida kun noen møter i året. Så da tenkte jeg at det var jo greit, og sa at selvfølgelig kunne jeg bli med i styret. Så på første møtet blir vi nye ønsket velkommen inn i styret, og alt er bare fryd og gammen. Så roper Jaran super fornøyd: Vi skal arrangere Liverpoolfestival til neste sommer!! Så, her er jeg, med på å lage festival. Det ble jo litt mer jobb enn først forespeilet, men ville ikke vært foruten festivalen eller de flotte folkaSå ble du sjef for frivillighet og dugnad. Vi vet at du jobber hele året med å skaffe folk men hvordan ser arbeidsdagene under festivalen ut for deg? - Min jobb er å sørge for at de som har meldt seg som frivillig møter opp til oppsatt tid, at de har det de trenger og at de har tilgang på mat og drikke under vaktene sine. Jeg må også være tilgjengelig for de frivillige om skulle de trenge noe. Og jeg må selvfølgelig sørge for at de som arrangerer festival sammen med meg husker på å spise, for alle er veldig opptatt med å få gjennomført festivalen. Jeg sørger også for at vi har de forbruksartiklene vi trenger, som dopapir og andre viktige ting.


Her er noen av jentene som koste seg under fjorårets jentelunsj, Livergirls ONLY på PI-taket
Her er noen av jentene som koste seg under fjorårets jentelunsj, Livergirls ONLY på PI-taket

- Jeg elsker virkelig jobben min. Jeg treffer utrolig mange bra og hyggelige folk. Noen er med for tredje året på rad, og det synes jeg er utrolig koselig. Det er ikke noe problem når de jobber så bra, er blide og ikke redde for å ta i ett tak der det trengs. Jeg har nesten 100 stykker som skal jobbe under disse dagene, og det tar litt tid å få på plass alle der de ønsker. Men det går seg til når vi nærmer oss åpningen. Har du lyst til å bidra, så gå inn på siden vår og registrer deg. Du vil få en opplevelse for livet sammen med Liverpoolfamilien vår. Hva har vært det mest krevende under forberedelsen frem mot en ny festival? - Dette er tredje året vi arrangerer, og som andre festivaler så er økonomien en stor faktor i det hele. Dette har vi jobbet knallhardt med, og det tror jeg har gjort oss mye sterkere og forberedt foran årets festival. Det er en læringsprosess, og det tar tid. Og det har vært både slitsomt og veldig gøy. For å arrangere en festival så trenger vi mye folk! Johanne trenger folk til opp og nedrigg, Einar i baren, Skjalg til vakter, Atle i shoppen og billettsalg, og ikke minst Steen trenger sjåfører og vert/vertinner. Det er ett stort puslespill å få på plass nok frivillige på alle områder. Det å sette opp nok vakter og få de rette folka på plass tar tid, men det går seg alltid til.


Selv om det blir mye jobb på deg under festivalen så får du kanskje tid til å kose deg litt også? Hva gleder du deg mest til? - Jeg prøver å være flink til å kose meg og ikke bare jobbe under festivalen. Men jeg er en kontrollfreak når det kommer til den jobben jeg gjør, og har en tendens til å være i jobb modus. Men heldigvis så har jeg Johanne som drar meg ut av jobb bobla og ut på dansegulvet. Det er viktig at vi alle tar oss tid til å nyte det vi har fått til, og være stolte av at folk faktisk vil være der, og tilbringe fritiden sin sammen med oss.- Men jeg koser meg, og jeg gleder meg veldig til å dra på Livergirls lunsjen (Livergirls ONLY) med Johanne. Da kan vi kan være festivaldeltagere og bare kose oss med god mat, godt drikke og flott underholdning. Og jeg gleder meg veldig til festivalområdet åpner og de besøkende kan komme inn og starte festivallivet. Det er utrolig hyggelig å gå rundt på området og snakke med både gamle og nye gjester, og se hvor mye de koser seg. Ikke minst så gleder jeg meg veldig til å hilse på James Pearce og kjæresten igjen. De er utrolig hyggelige folk å henge med. 


James Pearce med egen sjokolade fra Gjøvik Sjokolade!
James Pearce med egen sjokolade fra Gjøvik Sjokolade!

Det er mange som lurer på hvorfor man i all verden arrangerer en slik festival på Gjøvik, og hvorfor bør folk ta turen? - Gjøvik er en fantastisk by å ha festival i. Med ett flott uteområde nede ved Mjøsa, og kort vei opp til byen er det ett perfekt sted å invitere folk til å nyte både musikk og møte nye mennesker. Og som vi fant ut første året, når ting ikke går helt som planlagt, så har Gjøvik mange flotte steder vi kan bruke som gjør at festivaldeltagerne får en herlig opplevelse allikevel. Og ikke minst, det bor mange hyggelige folk her.


- Alle som ønsker å oppleve samholdet og få nye venner, bør komme til Gjøvik. Du trenger ikke å være Liverpoolsupporter for å komme på vår festival. Her er alle velkomne til å oppleve årets happening. Og ingen andre har ett slikt tilbud til sine supportere. Det gjør oss unike.

Det er viktig at vi alle tar oss tid til å nyte det vi har fått til, og være stolte av at folk faktisk vil være der og tilbringe fritiden sin sammen med oss.

Helt til slutt, når kan du med hånda på hjertet si at festivalen ble vellykket? - Når vi står på scena lørdagskveld og ser utover folkehavet, som klapper og synger sammen med oss. Da kjenner jeg på en ubeskrivelig følelse av å ha vært med på noe spesielt. I tillegg så kjennes det litt rart ut, at de står der og klapper for oss. Og når vi kommer ned fra scena, så kommer de mot oss og takker for en flott opplevelse, og at de gleder seg til neste år. 


- Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å være med på denne reisen, sammen med de flotteste folka du kan tenke deg. Det å arrangere en festival er veldig mye arbeid og mye som må være på plass, men det er en del av moroa, for sluttproduktet blir så veldig bra 

Om Liverpoolfestivalen

Liverpoolfestivalen blir laget av lokale supportere fra Gjøvik og Toten området gjennom selskapet Aldri Alene AS. Det er 10 eiere og fellesnevneren er at alle er Liverpool-supportere. Formålet er å etablere og utvikle Liverpoolfestivalen til en årlig begivenhet som skal samle supportere fra hele Skandinavia, på Gjøvik.


Pr/Info/presse: Jaran Pedersen  jaran@liverpoolgjovik.no

 


252 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page