top of page

Liverpoolfestivalen i rute!

Nesten 18 måneder har gått siden Liverpoolfestivalen gikk fra idé til det ble samlet en kompetent gjeng med supportere som satte i gang planleggingen. Det har skjedd mye underveis og det skal skje mye på de knappe 200 dagene som gjenstår før festivalområdet åpner.

Her er festivalstyret som gleder seg til festival! Foto: Leif Anders Wentzel
Her er festivalstyret som gleder seg til festival! Foto: Leif Anders Wentzel

23 juni i fjor gikk vi ut på Facebook og fortalte at vi skulle lage Skandinavias største festival for Liverpool-supportere på Gjøvik. Mange tenkte at dette var galskap og mange tenkte at hvorfor i all verden på Gjøvik? Vi tenkte egentlig at verdens beste plass å legge en slik festival er nettopp på Gjøvik. Vi har et perfekt festivalområde nede ved Mjøsas bredd, vi har overnattingsfasiliteter for en hver smak, vi har positive lokale myndigheter som svært gjerne vil ta i mot røde gjester fra hele Skandinavia, vi er en av landets største supporter foreninger og vi har mennesker innenfor foreningen vår som har lang og bred kompetanse på arrangement, konserter og events. Så da var det bare å kjøre på!

Vi har et perfekt festivalområde nede ved Mjøsas bredd

Samhold og fellesskap er viktigst!

Etter at vi tidlig i høst gjennomførte en større spørreundersøkelse blant landets supportere så fikk vi en klar og tydelig beskjed om hva som var det viktigste for at folk skulle velge å tilbringe en helg på Gjøvik. Et stort flertall rangerte fellesskap og samhold som det aller viktigste, i tillegg så havnet muligheten for å treffe Liverpool-legender høyt. Samtidig fikk vi også inn tips og ønsker om artister, legender og andre dere hadde lyst til å oppleve. Alle innspill og tanker fra dere har blitt med videre i arbeidet med å planlegge og utvikle Liverpoolfestivalen. Det er jo en festival for supportere, laget av supportere.Festivalpass utsolgt i løpet av vinteren?

La oss aller først få bøye oss langt ned i hatten, bukke og nikke for responsen vi har fått etter at vi la ut festivalpassene 2. oktober. Vi har valgt å sette et tak på 1 500 festivalpass og med den farten vi har opplevd så vil festivalen være utsolgt innen snøen slipper taket på innlandet. Det hadde vi egentlig ikke våget å tro selv om vi i festivalstyret ikke akkurat kan sies og være annet enn positivt ladet rundt alt som har med festivalen å gjøre.….og så kom Jamie!

Jamie Webster kommer til Liverpoolfestivalen
Jamie Webster kommer til Liverpoolfestivalen

I august kom det første artistnavnet da vi slapp bandet som omtales som verdens beste The Betales coverband, Det Betales. Like etter var det klart at både OsloCityFuckBoy og Dog Valley Fever var klare for å underholde fra hovedscenen. Vi var selvfølgelig ikke ferdige med bookingene med disse bandene på laget og det var stadige henvendelser om en viss herremann fra Liverpool ved navn Jamie Webster. Det var selvfølgelig ikke overraskende at han var ønsket.


Helt siden april jobbet vi med å få opprettet kontakt og ikke minst få signaturen ned på en kontrakt. Da vi i midten av november endelig fikk signaturen på plass så var stemningen i festivalstyret svært god og 27. november kunne vi slippe nyheten om at Jamie kommer. Da skjedde det noe med salget av festivalpass. Selv om disse hadde ligget ute siden 2. oktober så doblet vi nesten salget i løpet av de neste to ukene.

27. november kunne vi slippe nyheten om at Jamie kommer

I løpet av vinteren kommer det flere artister på plass og har du noen ønsker så er det bare å sende oss en beskjed via Facebooksiden vår eller på chatten du finner på denne siden!…. flere legender kommer!

David "SuperSub" Fairclough kommer til Liverpoolfestivalen sammen med flere legender!
David "SuperSub" Fairclough kommer til Liverpoolfestivalen sammen med flere legender!

Det har også blitt jobbet med å få på plass Liverpool-legender og andre personer som vi tror

supportere av verdens beste klubb kunne tenke seg å møte. Mest ønsket, basert på tilbakemeldinger vi har fått, er Kevin Keegan, John Barnes og Jamie Carragher. Alle disse og flere er fortsatt på ønskelisten vår, og noen navn er nærmere lansering enn andre i skrivende stund. Det er bare å følge med utover vinteren når vi slipper flere navn.

Men vi har allerede sikret oss et navn som har stått høyt på ønskelisten hos mange, David Fairclough. Superreserven som vi 50+ i alder husker med stor glede. En viktig spiller på Liverpool fra en periode hvor vi vant alt!Hva kan man finne på?

Under festivalen kommer barn som fyller 14 år i år, eller yngre, inn gratis, og vi vet at flere allerede har planlagt å ta med kidsa på festival. Det planlegges flere familievennlige aktiviteter som hovedsakelig foregår på dag og ettermiddagen lørdag. Vi ønsker å farge sentrum i Gjøvik rødt og invitere til happeninger flere steder. Hva med en hyggestund på en eller flere av byens uterestauranter, trubadurer fra Cavern club, konsert i sentrum av byen eller middag på festivalhotellet med Webster og tidligere Liverpoolspillere, eller kanskje en egen Livergirls-samling med bobler og spa? Ideene er mange og alle blir kanskje ikke en realitet, men vi kan love at her skal det bli litt for en hver Liverpoolsupporters smakHva nå?

Marked- og kommunikasjonsansvarlig Jaran og styreleder Johanne har nok å jobbe med frem mot 6. august.  Foto: Jonny Isaksen
Marked- og kommunikasjonsansvarlig Jaran og styreleder Johanne har nok å jobbe med frem mot 6. august. Foto: Jonny Isaksen

I den neste perioden så handler mye av jobben om å få på plass en god plan for festivalområdet, som skal fylles med serveringssteder, stands med salg av merch og annet, to scener, lys og lyd, toaletter og ca tusen ting til.

Vi går også ut på sponsormarkedet i disse dager for å hente inn gode samarbeidspartnere som ser verdien av en slik festival og som brenner for å være med å realisere den.

I tillegg jobbes det selvfølgelig med booking av flere navn som kan friste de som sitter på gjerdet til å kaste seg rundt og kjøpe festivalpass. I det hele tatt, vi har travle dager foran oss!


Velkommen til Gjøvik i august!


Covid 19 oppdatering: Hvis festivalen blir utsatt eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til 2022

119 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page