top of page

Supporter, sogning og stjernekamp!

Odd Einar Nordheim tok Norge med storm gjennom høstens Stjernekamp på NRK. Mange Liverpool-supportere la merke til en tatovering med en kjent fugl på overarmen til sogningen. Vi ble litt nysgjerrige på det og tok en prat med Årdals store sønn!

Odd Einar Nordheim. Foto: Julia Marie Naglestad
Odd Einar Nordheim. Foto: Julia Marie Naglestad

Han er blitt kalt Norges best bevarte hemmelighet i musikkbransjen, og blir regnet som en av landets beste vokalistar. Men hemmeligheten ble avslørt under årets Stjernekamp på NRK. Odd Einar virkelig en av landets beste vokalister og den tidligere spellemansnominerte artisten viser seg også å være Liverpool-supporter. Det er ikke rart vi liker fyren!Odd Einar har en mannsalder bak seg i musikkbransjen og har gjort utallige konserter rundt i landet. 48 åringen kan også godskrive seg seier i "Med blikket mot stjernene" fra 1996, deltagelse i "The Voice" i 2012, hvor han ikke gikk seirende ut, men vant hjertet til mange seere. Etter to soloalbum så er han i disse dager klar med et rykende ferskt album, Sognbook, 15 år etter forrige album!

Når Odd Einar åpner munnen for en prat så er det umulig å unngå å forstå at denne karen er sogning. Han og Frid bor riktignok i Siggerud, rett utenfor Oslo, men han er opprinnelig fra Årdal.


Først og fremst gratulerer med en flott reise på Stjernekamp! Er verden annerledes og mer glamorøs etter at du helg etter helg fikk oppmerksomhet i beste sendetid på NRK?

Verden er ikkje spesielt glamorøs i mitt yrke om dagen, desverre. Det er vanskelig å halde konsertar og der ein får det til er det vanskelig å få folk til å tørre møte opp. Men det er koselig å bli attkjend på gatene rundt omkring og at folk tek seg tid til å sende meg hyggelige meldingar i mykje større grad enn før!

Det er sant at eg har teipa telefonen med Liverpoolkamp på, fast på monitoren på scena.

Og du er ute med nytt album. Kanskje på tide når det er 15 år siden sist. Albumet heter Sognbook og her sognifiserer du flere kjente og mindre kjente låter. Å sognifisere er et nytt verb for vår del men du kan kanskje fortelle litt om albumet?

Det er ei plate som vart til då heimbygda Årdal samla saman pengar til innspilling for meg. Eg valde då å lage ei plate der eg syng på dialekta mi. Det er fyrste gong eg syng på norsk og det er min måte å seie takk til dei der heime på. Plata er ei samling låtar som har betydd mykje for meg opp igjennom. Og dei har blitt oversatt av Finn Tokvam og meg sjølv. Eg vonar at eg kanskje kan lage fleire slike plater etterkvart.


Mange av seerne merket seg at du hadde tatovert en liten fugl på armen. En type fugl som i hvert fall vi Liverpool-supportere la umiddelbart merke til. Hva er historien bak den?

Liverbirden på aksla mi vart til i Cape Town medan Liverpool spelte semifinale i Champions League. Det var ikkje råd å få sett kampen nokon stad i Cape Town og då tenkte eg at eg heller skulle blø litt for drakta for hell og lykke. Seinare i den turneringa vart det ein nokså spesiell finale i Istanbul. Eg likar å tenke at eg bidrog på vegen med den tatoveringa.Hvorfor ble du Liverpool-supporter og når skjedde det?

Eg vart heldigvis Liverpool supporter to år gammal då far min, som eigentlig ikkje bryr seg om fotball men heldt med Arsenal, fekk ein kompis til å kjøpe supporterutstyr. Kompisen brydde seg enda mindre om fotball og kjøpte "feil". Men far min gav meg kruset og skjerfet likevel og der var det gjort.


Det ryktes at du har tatt med deg telefonen opp på scenen for å se kamp underveis i konserter?

Det er sant at eg har teipa telefonen med Liverpoolkamp på, fast på monitoren på scena. Dette har hendt meir enn eit par gonger...


Hvor ofte får du sett Liverpool kamper i ro og fred?

Det er ikkje så ofte eg vinn å sette meg ned i ro og fred for å sjå kamp, men det hender. Nokre midtvekekampar brukar eg å kunne nyte i fred. Og no under pandemien har eg diverre meir tid enn eg ynskjer meg og har hatt sjansen til å sjå nokre fleire kampar enn ellers.


Har du vært på Anfield?

Eg har vore på Anfield ein einaste gong. Det fekk eg i gåve til 35-årsdagen min. Eg fekk sjå gutane slå Manchester City 1-0 med Gerrard som kaptein. Det var ei skikkelig høgtidstund å komme inn å sjå graset på Anfield for fyrste gong og å stille seg opp på full tribune og synge You'll Never Walk Alone saman med 54 000 andre. Eg får gåsehud berre av å tenke på det.

Eg har eit høgt ynskje om å dra attende dit med døtrene mine, men det er ofte vanskelig å få økonomien og logistikken til å gå opp.


Hva er det beste Liverpoolminnet du har?

Eg har mange gode Liverpoolminner, men det sterkaste er kanskje Mirakelet i Istanbul. Kona gikk og la seg til pausen med orda ."Ikke vær lei deg. Liverpool kan jo hente dette inn igjen." Og me veit jo korleis det gjekk. Og den takksemda og gleda eg kjente på etter den kampen set eg høgt.

I seinare tid var gleda stor og delt med døtrene mine då mål nummer fire gjekk inn etter ein snøgg corner mot Barcelona...

Odd Einar med en stor og litt mindre Liverbird  Foto: Privat
Odd Einar med en stor og en litt mindre Liverbird Foto: Privat

Hvem er favorittspilleren gjennom alle tider?

Kenny Dalglish er min favorittspelar gjennom alle tider.

Men under der er det trangt om plassen! Akkurat no er det Roberto Firmino eg held høgast. Han legg ned så mykje arbeid og er samstundes så teknisk begåva. Eit eksempel til etterfølgelse!


Hvor var du da vi slo Barcelona 4 – 0 i Champions league semifinalen?

Eg såg semifinalen mot Barcelona saman med nokre venner og barna mine.


Det er tøffe tider for bransjen du er en del av, nå om dagen. Covid 19 restriksjoner gjør at man kanskje ikke får realisert alle planer man går og grunner på. Hva er planene dine fremover?

Eg planlegg nokre konsertar innåt jul saman med kona og døtrene mine. Me har tradisjon for å halde Blå Konsert i førjulstida. Så lyt eg prøve å få spelt låtane frå Sognbook-plara for nokre fleire publikum rundt om i landet på nyåret før eg byrjar arbeidet med neste plate. Eg har med meg utrykket "We go again!" og med støtta frå mine nærmaste lev eg med slagordet "You'll never walk alone" i ryggen. Framtida kjem uansett og ein lyt spele den handa ein får utdelt.

 

TIPS OSS

Har du tips om noe eller noen vi bør skrive om så send en mail til jaran@liverpoolgjovik.no eller chat med oss!

 

Covid 19 oppdatering!

Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022


198 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page