top of page

Verdens beste Liverpool for meg!

Oppdatert: 18. feb. 2021

Det er mange årsaker og ofte tilfeldigheter som gjør at man blir supporter av et lag, som befinner seg i et helt annet land, flere hundre mil unna. Her er noen av historiene fra supportere over hele Norge!

Kevin Gjeldnes er 10,5 år gammel og har lest "Verdens beste Liverpool" Tidligere i vinter holdt han foredrag om boka for klassekameratene sine. Foto: privat
Kevin Gjeldnes er 10,5 år gammel og har lest "Verdens beste Liverpool" Tidligere i vinter holdt han foredrag om boka for klassekameratene sine. Foto: privat

Vi gikk ut i januar og oppfordret Liverpool-supportere over hele landet til å dele sin historie, gjerne med få ord. For det kan ofte være nok at det en eller annen gang dukket opp en spiller som gjorde så stort inntrykk at man 50 år senere fortsatt følger klubben i tykt og tynt.


Vi har trukket ut en av bidragene under som vinner et signert eksemplar av "Verdens beste Liverpool" og vinneren ble Ann-Kristin fra Naustdal. Tusen takk til alle som delte sin historie!Brita, 44 år. Moss

Til tross for at jeg har spilt fotball i mange år selv, har jeg i grunnen ikke brydd meg utover det. HELT TIL.....

Jeg var gift med en Liverpool supporter, og som dro på guttetur til Liverpool. Jeg sendte han til og med på guttetur til Liverpool :-)

Hans kompis og han ble enige om at de ville ta med seg konene på tur, sånn at vi kunne forstå hvorfor guttetur til Liverpool var så viktig. De håpet vel på flere gutteturer :-)

Kampen vår ble flyttet til mandag-hjemreise var bestilt på søndag. Men vi tok en tur til Anfield for å ha sett stadion i det minste, og da var det gjort! Den følelsen å stå utenfor Anfield, kjenne på følelsen av å være DER, se gleden i alle ansiktene man møtte der, og ikke minst det å forstå hvor mye dette er for mange var en sterk opplevelse!

Jeg meldte meg inn i lokal supporterklubb, og måten jeg ble mottatt der var ubeskrivelig! For et samhold!

Det har blitt mange Liverpoolturer etter det :-) Jeg ble skilt, men det stoppet ikke meg! Det har blitt mange hjemmekamper og bortekamp, turer alene, med lokal liverbirds gjeng, ferieturer alene med barn, kjærestetur med ny mann som jeg ga han i gave, kronet med 5-1 seier mot Arsenal.

Og som toppen(så langt) ga jeg mannen min i bryllupsgave; Liverpooltur med kampbilletter mot Man United! Det ble en perfekt gave etter et perfekt bryllup med You'll never walk alone som inngangssang - så til og med Tottenhamsupporter'n i salen felte en tåre, Og en tale jeg ga til mannen min lagt opp som et spilleroppsett med mine favorittspillene gjennom tidene, deres gode egenskaper som sammenliknes med mannen min :-)

Og vi er for alltid Liverpool'ere, og gleder oss til å reise over igjen!Yngve,

De fleste jeg kjenner fikk en gymbag av foreldrene sine, og dermed var de tildelt et engelsk fotballag for livet. Kompisene mine kom på skolen med gymbager av plast med Wolverhampton, Chelsea, Arsenal og Queens Park Rangers sine farger og motiver. Jeg hadde Liverpool-bag, men jeg fikk faktisk velge selv.


Jeg må ha vært seks-sju år, altså sesongen 73-74. Morfar så alltid på tippekampene på tv, og jeg pleide å se på sammen med han. Jeg likte fotball, men hadde ikke noe lag jeg holdt med før etter at morfar hadde vært i England. Han var fagforeningsleder og hadde vært på en stor konferanse der. Selvsagt hadde han vært på fotballkamper samtidig, og hadde kjøpt suvenirer - vimpler, rosetter og skjerf fra alle lagene han hadde sett. Selv var han Manchester City-fan, så de lyseblå sakene skulle han ha selv. Jeg fikk derfor valget mellom Newcastle, Arsenal og Liverpool. Jeg husker jeg syntes de svart-hvitt stripete var ganske tøffe, men det var noe med navnet Liverpool, assosiasjonene til The Beatles og navnet Kevin Keegan som appellerte sterkt til meg. Valget falt på dem, og det er jeg glad for i dag. Ingen andre fotballfans har vel hatt like mange jubeløyeblikk som oss LFC-fans

Sesilie Olava, 46 år. Bærum

Som 4 åring i 1978 var jeg veldig glad i brødskive med leverpostei. Og da min far og min onkel satt å så tippekampen mellom Ipswich og Liverpool lurte jeg på hvem som spilte. Onkel svarte Liverpool, og for en 4åring hørtes det nesten ut som leverpostei. Og siden den dagen har jeg vært Liverpoolsupporter.

Nina, 53 år. Bergen

Fordi Kevin Keegan var både usedvanlig dyktig og ikke minst sjarmerende som få. Fordi æren, lojaliteten og stemningen er enestående og fordi jeg kler rødt.Tove, 59 år. Harstad

Det var da Kevin Keegan kom til Liverpool jeg ble Liverpool Supporter. YNWA


Bård, 49 år. Røros

En maidag i 1984, sa en klassekamerat at jeg burde se på europacupfinalen mellom Liverpool og Roma på kvelden. Så jeg tok med meg en nabo ned i kjellerstua, der vi benket oss til med hvert vårt Panini klistremerkealbum fra Engelsk og skotsk serie. Noterte flittig lagoppstillinger, målscorere, og andre kamp-relaterte ting. Den gang hadde vi bare NRK, og tippekampen på tv. Så utenfor tippekampen, ble jeg sittende foran radioen, og lytte flittig til sportssendingene fra England, noterte resultater, målscorere og slikt.


Kevin D. Gjeldnes 10 1/2 år. Oslo

(Sendt inn av far Anders) Ble innmeldt i supporterklubben dagen etter at han ble født.

Han har vært med 2 ganger over og sett favorittlaget mot Man.city(2018) og Watford i desember (2019). Han elsker laget og byen allerede..

Når han skulle skrive bokanmeldelse av en bok var det naturlig å skrive om Verdens beste Liverpool. Da ble det også en presentasjon for resten av 5. klassen sin og han fortalte de om når Alisson var nær ved å legge opp som barn, men det gjorde han ikke og er verdens beste keeper i dag!


Andreas, 34 år. Stord

Liverpool betyr alt for meg, vil sei med 1 ord kvifor Liverpool betyr alt : Robbie Fowler


Kim Roger, 41 år. Vinterbro

Når jeg var sånn rundt 5 år gammel så ville min onkel som er Arsenal supporter få meg til å bli Gunners fan. Så han ville vi skulle sette oss ned å se tippekampen (nrk) der skulle Arsenal spille mot Liverpool. Det endte med at Liverpool vant kampen. Min onkel ikke så fornøyd. Iallfall når jeg på 5 år i tillegg syntes det var ekstra morsomt at jeg da sa jeg ville holde med Liverpool. Den dag i dag ihuga pool fan, og den dag i dag en onkel som ikke er helt fornøyd......


Rune, 68 år. Bergen

Min interesse for Liverpool fc startet med Ray Kennedy. En genial spiller med god blikk for å spille medspillere fri. YNWA


Andreas, 26 år. Smøla

Andreas som ca 2-3 åring sammen med storebror Kenneth
Andreas som ca 2-3 åring sammen med storebror Kenneth

Når man vokser opp med 3 brødre som er Liverpool, Man Utd og Tottenham så blir det som regel en stor konkurranse å få atpåklatten over til sitt lag. Min eldste bror, Sverre er Tottenham fan, Min nest eldste bror, Kenneth er Liverpool fan og Roar som er yngst av de tre er Man Utd fan. Hele tiden så var spørsmålet «hvem er best?» Og det funka ikke helt på meg, Sverre skjønte ikke dette helt da eneste han kunne stille med var «Tottenham e best!»


....har aldri sett meg tilbake og har nesten ikke gått glipp av en kamp siden jeg var 10 år gammel.


Mens Roar og Kenneth var litt smartere for man forelsker seg nødvendigvis i laget men en bestemt spiller på det laget. På denne tiden så herjet Michael Owen og David Beckham så da var det om å gjøre å overtale meg om hvem som var best av de to. Desverre så var Sverre allerede utkonkurrert, for Tottenham hadde lite stjerner å stille med på tidlig 2000-tallet. Så da ble det rett og slett et valg mellom Michael Owen og David Beckham, naturligvis for en ung gutt som bare vet at det å score mål er det aller aller viktigste i fotball, så naturligvis faller valget på Scouseren som bøtter inn kamp etter kamp! Valget hjalp selvfølgelig på at Kenneth var favoritten på den tiden. Så det er historien sånn jeg husker det fra da jeg var i 5års ish alderen, har aldri sett meg tilbake og har nesten ikke gått glipp av en kamp siden jeg var 10 år gammel.Svein Arne, 58 år. Ølen

Jeg var 7 år da jeg så Keegan på Liverpool og han hadde nr 7 på.ryggen og ble jeg Liverpool fan og det har jeg vært siden og jeg er 58 år nå og kommer aldri til å svikte Liverpoo


Øystein, 55 år. Spikkestad

Fra 1971 til 1975 bodde jeg med familien min i Porsgrunn. Og om sommeren kom bestefar på besøk fra Tromsø.

Jeg og far spiller fotball i hagen min. Da sier far til meg.

Du Øystein, du må jo holde med ett lag som nabo guttene som holdt med Ipswich og Coventry


Jeg spurte som 5 åring hva betyr lag.


Jo du kan velge mellom 2 lag og det er Lillestrøm fra Norge og Liverpool fra England.


Jeg forstod jo lite og ingenting der og da sier han flere år etterpå, og du må ha ett spiller navn når dere er oppe på stadion og spiller.


Hva er det for noe?


Jo, du kan velge med en som heter Tom Lund og en som heter Kevin Keegan!


Far e noen av dem liten som meg ??


Jo han Kevin Keegan e liten.


Da tar æ dæm svarte jeg. Og slik ble jeg Liverpool fan. Og har ikke

angret ett sekund.

Far, e noen av dem liten som meg? Jo, han Kevin Keegan e liten.

Ann-Kristin, 49 år. Naustdal

Eg er en stolt og lykkelig Liverpool supporter, og det pga ein tippekupong i 1981, då var eg 10 år. Eg fekk lov av min far å levere ein tippekupong, det var utruleg spennande. Eg fulgte med på radio og tv og det blei meir og meir spennande....eg hadde faktisk klart meg bra. Liverpool slo Leeds, og det gjorde at eg vant 50 kr, som var masse penger for meg. Etter det var det Liverpool for meg. 


Sjølv om eg har vert Liverpool supporter lenge, har eg enda ikkje fått oppleve Anfield og gleden med å sjå en kamp «live». Eg har slitt med psyken siden ungdomstiden, så fotball og Liverpool har vert en stor glede, og YNWA betyr masse for meg. Har no turt å melde meg inn i grupper på Facebook for å sjå om eg tør å melde meg på kamper/turer når Covid situasjonen er over. 
509 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page